Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muže tížilo černé svědomí

JIČÍNSKO - Pes se vrátil do boudy a kolo do garáže 

Případ ztraceného psa slyšícího na jméno Rex a odcizeného kola, ke kterému došlo v pondělí 13. srpna ve Vojicích, má zajímavé rozuzlení
.
 
V pátek 17. srpna se v Chomuticích potuloval kříženec bígla, přesně takový, jaký zmizel v pondělí ze dvora rodinného domu ve Vojicích. Naštěstí se ho ujal starosta obce, který o jeho nálezu informoval policii. Velmi dojemné pak bylo shledání bígla s majitelkou, která si pro něj přijela.
 
Posun v případu přinesla i informace o muži, který měl u stánku ve Vojicích hovořit o nějakém kole. Policisté vše prověřili a přitom zjistili, že se mělo jednat o čtyřiašedesátiletého muže. Jakmile se ho na kolo dotázali, tak nejdříve znejistěl, ale po chvíli se ke všemu přiznal. Evidentně se mu ulevilo, neboť jak sám uvedl, velmi ho tížilo černé svědomí.
 
Mužům zákona pak sdělil, že chtěl kolo jen schovat. S jeho majitelem má údajně neshody z minula, a tak ho chtěl tímto vytrestat. Než se k němu pro kolo vydal, posilnil se řádně alkoholem. Vypil prý tři půllitrové lahve zelené, které proložil šesti pivy. Brankou se pak dostal na dvorek, kde z garáže odcizil pánské kolo, které před domem schoval do kopřiv. Přitom zřejmě ze dvora utekl otevřenou brankou kříženec bígla, který byl později nalezen v Chomuticích.
 
S tím, co provedl, se muž po několika dnech pochlubil u stánku ve Vojicích, kde se pravidelně občerstvuje něčím ostřejším.
 
Kolo za přítomnosti policistů poté vytáhl z kopřiv a předal majiteli, kterému se za své jednání omluvil. I když svého jednání velmi litoval, přesto si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z přečinů porušování domovní svobody a krádeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Hana Klečalová
22. srpna 2012 v 14:21

vytisknout  e-mailem