Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muže udeřil dlaní i zbraní

MOSTECKO - Vadil mu vztah poškozeného ; Ukradenou soupravu si navlékl pod svůj oděv; Střet auta s motorkou. 

Na dvě léta až osm let může být potrestán v případě uznání viny 34letý muž z Mostu. Ten měl ve druhé polovině dubna napadnout téměř stejně starého muže a ohrožovat ho na místě veřejně přístupném pistolí. Vyšetřovatel ho obvinil ze zločinu vydírání a přečinu výtržnictví.
Podle policie měl obviněný minulý měsíc v odpoledních hodinách napadnout na parkovišti u jedné mostecké restaurace ve starší zástavbě města nejprve verbálně muže, který si tam přišel pro jídlo, a kterého ho zná. Měl mu sdělit, že ho zastřelí, pokud nezanechá vztahu se svou současnou přítelkyní. Po slovní rozepři měl poškozeného nejprve udeřit otevřenou dlaní do tváře. Následně měl z příruční tašky, kterou měl při sobě, vytáhnout krátkou střelnou zbraň nezjištěného typu, kterou natáhl a poté jedním úderem měl touto zbraní muže udeřit do ramene a následně ještě do podpaží stejné ruky. Posléze svého útoku zanechal a z místa odešel. Policisté, kteří se případem zabývali, ještě týž den zbraň zajistili. Obviněný je stíhán na svobodě. Napadený muž utrpěl lehká poranění.

Odcizenou soupravu si navlékl pod svůj oděv
Několikrát soudně trestaný muž ve věku 34 let z Mostu se vydal opět krást. Tentokrát zamířil v centru města Mostu do obchodního domu do jedné tamní prodejny se sportovním zbožím. Mezi regály si vybral sportovní soupravy a zašel s nimi do zkušební kabinky. Ven vyšel jen s jednou soupravou, kterou vrátil do regálu a poté vyšel z prodejny ven. Ve vestibulu na něj již čekali pracovníci ostrahy prodejny, protože krádež neunikla pozornosti pracovníků prodejny, a ti podezřelého zadrželi a předali přivolané policii. Ta zjistila, že muž má pod svým oděvem oblečenou odcizenou teplákovou soupravu v hodnotě 1 tisíc korun. Tu filuta při odcizení poškodil, a proto nemohla být vrácena zpět do prodeje. Vyšetřovatel mostecké policie nyní muže obvinil ze zločinu krádeže,  za který mu hrozí s ohledem na dobu spáchání krádeže, kdy ke krádeži mělo dojít za vyhlášeného nouzového stavu, trest odnětí svobody na dva roky až osm let. Obviněný Mostečan je stíhán na svobodě.

Při nehodě motocyklista spadl na zem a zranil se
Dopravní policisté včera vyjížděli do litvínovské ulice Podkrušnohorská k nehodě. Tam se měl střetnout řidič osobního vozidla značky Ford s motocyklistou na stroji tovární značky Honda. Motocyklista při střetu spadl na vozovku a utrpěl zranění, se kterým byl z místa nehody odvezen rychlou záchrannou službou do zdravotnického zařízení. U obou účastníků nehody byla provedena dechová zkouška na alkohol, která byla negativní. Policisté odhadli hmotnou škodu na částku 25 tisíc korun. Okolnosti nehody, příčina a míra zavinění jsou předmětem dalšího vyšetřování dopravních policistů.

nprap. Ludmila Světláková
Most 19. května 2020

vytisknout  e-mailem