Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muže zahnali do řeky

LITOMĚŘICE – Chtěli peníze; Tuňák v batohu; Folie ho nezastavila 

Kvůli penězům byl v sobotu v odpoledních hodinách napaden 49letý muž z Terezínska. K incidentu došlo u obce Terezín poblíž řeky Ohře. Poškozený byl nejprve osloven 21letým mužem a 20letou ženou z Plzeňska, zda má peníze. Po záporné odpovědi byl napaden a posléze zahnán až do řeky Ohře. Když vystoupil z vody, došlo k opětovnému fyzickému napadení. Následně mu dvojice útočníků prohledala kapsy, a když nenalezla požadované peníze, odešla. Poškozený utrpěl drobná poranění a vše oznámil na policii. V úterý litoměřičtí policisté dvojici z Plzeňska zadrželi a obvinili ze zločinu loupeže. Byl podán návrh na vazební stíhání obviněných. V případě soudem uznané viny jim hrozí až desetileté vězení.
 

Tuňák v batohu
Rybí konzervy putovaly z prodejního regálu přímo do batohu 30letého muže nakupujícího ve středu v roudnickém nákupním centru. Se svým lupem následně prošel pokladnami bez placení, ale u východu z prodejny byl zastaven pracovníky prodejny. Konzervy v hodnotě 720 korun musel odevzdat zpět do prodeje. Přivolaní policisté zjistili, že tohoto jednání se dopustil, ačkoliv byl v nedávné době za obdobný skutek pravomocně odsouzen. Za trestný čin krádeže mu podle trestního zákoníku hrozí až tříleté vězení.
 

Folie ho nezastavila
Na sklonku uplynulého týdne se do letní kuchyně u rodinného domu na Roudnicku vloupal neznámý lapka. Nezjištěným způsobem vnikl na dvůr rodinného domu a poté oknem do kuchyně po protržení PVC fólie, která nahrazovala skleněnou výplň. Odnesl si televizní přijímač za 20 tisíc korun. Po neznámém pachateli pátrají roudničtí policisté.
 

Po vozidle pátráme …
Ve středu byl v litoměřické Svojsíkově ulici odcizen zaparkovaný osobní vůz zn. Škoda Octavia. Automobil zmizel během dne z parkoviště před domem. Způsobená škoda byla odhadnuta na 60 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po neznámém pachateli. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Podle trestního zákoníku hrozí neznámému pachateli až pětileté vězení.
 

Litoměřice, 24. 10. 2013, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem