Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Muže zastihl za volantem epileptický záchvat . . . okamžitě pomohli policisté

KUTNOHORSKO – Policistům se nezdála jízda řidiče octávie, který jel před ním. Záhy se ukázalo, že má vážné zdravotní komplikace. Rychlá reakce policistů mu zachránila život. 

Policisté z Oddělení hlídkové služby Kutná Hora pprap. Ondřej Soběslav a pprap. Tomáš Výborný dne 4. dubna 2022 v dopoledních hodinách prováděli dohled nad silničním provozem v Čáslavi.

Při projíždění ulicí Pražská směrem do centra je upoutalo vozidlo značky Škoda Octavia, které se chovalo značně zvláštně - přejíždělo z jedné strany komunikace na druhou. Než stihli automobil zastavit, řidič zastavil sám, ale uprostřed silnice. Policisté okamžitě věděli, že je něco špatně. Po vyběhnutí z vozu zjistili, že muž má zdravotní problémy a bylo zřetelné, že prodělává epileptický záchvat.

Jeden z nich ihned přivolal lékařskou záchrannou službu a druhý neprodleně začal poskytovat první pomoc. Řidiči zpřístupnili dýchací cesty a vyprostili jej z auta na ulici, kde mu poskytli celkovou péči do příjezdu záchranářů. Po celou dobu na místě události pomáhali strážníci čáslavské Městské policie, kteří regulovali a odkláněli dopravu.

Díky včasnému zásahu a okamžitému poskytnutí první pomoci zachránili policisté devětatřicetiletému muži život.

Pprap. Ondřej Soběslav – 31let, ve služebním poměru 4 roky, mezi jeho záliby patří služba u policie, fotbal, rodina.  V jeho případě se jedná o druhou záchranu lidského života.

Pprap. Tomáš Výborný – 30let, ve služebním poměru 4 roky, mezi jeho záliby patří služba u policie, sport, společný čas s přítelkyní.  V jeho případě se jedná o druhou záchranu lidského života.

Chcete vědět více o práci u PČR? Pište na: nabor.stredocesi@pcr.cz
Základní informace naleznete také zde.

por. Mgr. Vendulka Marečková
Oddělení tisku a prevence
ÚO PČR Kutná Hora
11. dubna 2022

Odkazy do noveho okna

pprap. Tomáš Výborný a pprap. Ondřej Soběslav

pprap. Tomáš Výborný a pprap. Ondřej Sob... 

Detailní náhled

pprap. Tomáš Výborný a pprap. Ondřej Soběslav

pprap. Tomáš Výborný a pprap. Ondřej Sob... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem