Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muži káceli břízy

MOST - Les patří dolům, muži se dopustili krádeže; Neopatrné ženy přišly o tisíce korun 

 Muži pokáceli šest stromů

Záznam o podezření ze spáchání přečinu krádeže si od hamerských policistů odnesli dva muži ve věku 32 a 25 let. Ti koncem ledna na lesní cestě v jedné obci pokáceli v lesním porostu, které je majetkem důlní společnosti, šest kusů vzrostlých bříz. K pokácení stromů neměli žádné povolení a nepomohlo jim ani tvrzení, že se domnívali, že jde o náletové dřeviny. Poškozená společnost vyčíslila škodu na částku osm tisíc korun. Stromy chtěl jeden z mužů použít k topení ve svém domě, druhý mu údajně pomáhal. Dřeli se však zbytečně. Zrovna, když k zemi padal šestý strom, přijela na místo nečekaně hlídka policie a udělala přítrž v dalším neoprávněném kácení.


 

Porušil tři zákazy řízení

Ze zákazů si zřejmě těžkou hlavu nedělá 30letý muž z Prahy. Toho hlídka policie kontrovala minulý týden v Mostě při řízení osobního vozidla. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že muž má vydané tři zákazy řízení všech motorových vozidel do roku 2014. S ohledem na porušení zákazů mu mostecká policie předala záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Vzali cizí tašku

Nepoctivě se zachoval 41letý muž z Litvínova. Ten přišel do bytu muže, kterého zná od vidění a chtěl od něj půjčit peníze. Když odešel, všiml si, že přede dveřmi leží sportovní taška. Za několik minut se ke dveřím vrátil spolu se svým 36letým kamarádem a tašku, která tam stále ležela, odcizili. Poškozený absenci tašky zjistil asi po půl hodině a na chodbě ji marně hledal. Kontaktoval policii a ta spolu s ním oba muže vypátrala a tašku s oděvy v hodnotě 4 400 korun zajistila. Kontrolou obsahu tašky poškozený zjistil, že mu zmizely trička a košile. Kde skončily se ani poškozený, ani policie nedozvěděla. Policisté obvodního oddělení dvěma nepoctivcům sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ je v šetření litvínovské policie ve zkráceném přípravném řízení

.

Deset tisíc zmizelo ženě z kabelky

Neopatrná byla jedna žena z Mostecka. Přišla o finanční hotovost ve výši deseti tisíc korun. Peníze měla uložené v kabelce. Byla v jednom litvínovském baru, kde měla kabelku pod stolem. Tu však neměla stále pod dozorem. Občas stůl opustila. Pak jela vlakem do Prahy. Až tam zjistila, že jí peníze v kabelce chybí. Žena zmizení peněz nahlásila na policii. Zda byla okradena v baru, či ji někdo peníze vzal v době, když usnula ve vlaku, sama přesně neví.


 

Připravil ženu o peníze muž, který jí pomohl při nastupování?

Případ krádeže na osobě šetří mostecká policie. Včera odpoledne byla okradena jedna seniorka. Byla nakupovat v nákupním středisku Kahan a poté jela pouze jednu zastávku autobusem, do kterého jí pomáhal neznámý muž, kterému svěřila svoji kabelku. Tu si však neuzavřela po nákupu a navíc si na nákup položila volně několik tisíc korun. Když přišla domů, zjistila, že v kabelce peníze nemá. Zda byla okradena neznámým mužem či jinou osobou, nyní vyšetřují mostečtí policisté


 

Mezi slavícími byl zřejmě zloděj

Rodinná oslava skončila nemilou událostí. Jedna mladá žena, která přijela minulý týden do bytu v Mostě slavit se svými známými a příbuznými, přišla na oslavě o finanční hotovost. Na chodbě si odložila kabelku. Z ní zřejmě někdo z přítomných v době nestřeženého okamžiku odcizil peněženku, ve které poškozená měla peníze, platební kartu a doklady. Případem krádeže se zabývají mostečtí policisté.


 

Kolo na balkoně přilákalo nepoctivce

O své jízdní kolo přišel jeden Mostečan. Měl ho uložené na balkoně v prvním patře. Ještě o víkendu stálo na svém původním místě. V sobotu večer však náhle zmizelo. Poškozený tak krádeží přišel o horské kolo zelenočerné barvy v hodnotě 2 000 korun. Odcizení jízdního kola Mostečan ohlásil na obvodním oddělení Policie ČR v Mostě.


 

Sekyrky a ventilátor zmizely z garáže

Do areálu garáží Důl Pavel v Litvínově zavítal o víkendu jeden nenechavec. Vloupal se násilím do jedné z garáží. Podrobil ji zevrubné prohlídce a následně z ní odcizil dva kusy sekyrek značky Fiskars a jeden ventilátor. Cizího vetřelce majitel garáže zaregistroval v neděli odpoledne a krádež oznámil litvínovským policistům.


 

Kabely mizí drahám i šachtám

Barevné kovy v podobě kabelů mizely o víkendu Českým drahám i důlní společnosti. Neznámý lapka v Třebušicích na Mostecku odcizil u hradla u obvodu izolovaného úseku výhybky koleje a několik párů měděných lan. Jiný zloděj se činil poblíž obce Souš, kde u traťové koleje Most – Třebušice u sloupu trakčního vedení přerušil a odcizil 12 metrů měděného kabelu. Případy krádeží šetří mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 13. února 2013

vytisknout  e-mailem