Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Muži nabídla pečovatelské služby

KARLOVARSKO – Je stíhána za podvod a zpronevěru.  

Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 43 leté ženy z Chomutovska, kterou obvinili ze spáchání přečinů zpronevěry a podvodu.

Obviněná žena měla v květnu roku 2014 navštívit 52 letého muže z Karlovarska, kterému nabídla své pečovatelské služby. Muž na tuto nabídku přistoupil a vzájemné domluvě svěřil obviněné ženě svojí platební kartu s oprávněním disponovat s jeho účtem. Ta mu slíbila, že z účtu bude platit zálohy na elektřinu, což neučinila. Od října 2014 do ledna 2015 elektřinu neuhradila a z tohoto důvodu byla muži odpojena elektřina. Dále neuhradila ani potraviny v obchodě za necelých 5 tisíc korun, což měla dle poškozeného učinit, přičemž finanční prostředky k tomu určené z účtu vybrala a nechala si je pro vlastní potřebu. Dále od občanského sdružení převzala částku kolem 9 tisíc korun určenou pro poškozeného muže, kterou mu nepředala a užila ji pro vlastní potřebu.

V říjnu roku 2014 pak měl poškozený muž uzavřít smlouvu o úvěru ve výši kolem 60 tisíc korun na žádost obviněné ženy. Ta tvrdila, že částku potřebuje na zaplacení soudu, jinak že jí odeberou dítě. Peníze i tentokrát užila pro vlastní potřebu a úvěr dle dohody nesplácela.

Během ledna a února roku 2015 neoprávněně pobírala příspěvek na péči náležící poškozenému muži kolem v celkové částce přes 2 tisíce korun. Celkem tak muži způsobila škodu kolem 85 tisíc korun. Za podvodné jednání jí tak v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody za způsobenou větší škodu.

nprap. Zuzana Týřová
7. 1. 2016

vytisknout  e-mailem