Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muži nabídli pomoc a pak ho okradli

MOST - Pomocníci se nechovali nezištně; Muž ukradl vánoční ozdoby; Řemeslníci okradli seniorku 

 Vrávorajícímu muži nabídli dva neznámí pomoc a při tom ho okradli

Smůlu měl jeden starší muž z Litvínova. Ten se jedné noci vracel do místa svého bydliště posilněn alkoholem, který konzumoval od rána. Když byl již nedaleko domu, kde bydlí, zavrávoral a musel se přidržet zábradlí. Tu k němu přišel neznámý muž, který mu pomáhal. Kromě pomoci mu však pomohl i od peněženky, kterou měl muž v kapse. Ještě než se muž dostal domů, přišel k němu další, jiný muž. I on mu nabídl pomoc. Následně však poškozený zjistil, že mu zmizela ledvinka, kterou měl u pasu a v ní mobilní telefon. Muž měl i štěstí. Poblíž byla hlídka a ta druhého podezřelého muže zadržela. Policisté obvodního oddělení v Litvínově pak 38letému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Kdo muži odcizil peněženku, zatím policisté nezjistili.


 

Nejprve pomohl a potom kradl

Nepoctivě se zachoval i další muž, který zprvu v nouzi nabídl pomoc. Muž byl na návštěvě v jedné rodině, kde se v jednom pokoji zamkly děti, které pak nemohly ven. Muž tedy do pokoje u bytu v prvním patře vlezl oknem. Následně děti poslal ven oknem přes balkon a pokoušel se dveře otevřít. K dokončení pomoci však nedošlo. Muž v pokoji našel volně položenou peněženku a dveřím přestal věnovat pozornost. Sám vyskočil oknem a poté přes balkón utekl. Peníze z peněženky stačil utratit. Policie muži sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Policisté minulý týden 27letého muže z Chomutova zadrželi a následně ho předali do výkonu trestu odnětí svobody.


 

Muž ukradl světelné řetězy z vánočního stromu a ze stěny supermarketu

Litvínovští policisté odhalili pachatele, který má mít na svědomí odcizení vánoční výzdoby u jednoho litvínovského supermarketu. Muž ve věku 46 let z Litvínova začátkem listopadu v nočních hodinách odcizil z vánočního stromu, který stojí před prodejnou, několik kusů světelných řetězů v hodnotě 13 500 korun. O několik dnů později ze stejného obchodního centra odcizil ze stěny budovy světelné řetězy v hodnotě 15 tisíc korun. Policisté obvodního oddělení v Litvínově oba případy krádeží objasnili díky dobré osobní a místní znalosti prostředí. Odcizené řetězy podezřelý muž údajně zahodil. Krást se rozhodl prý proto, že měl zrovna špatnou náladu, vztek a taky měl trochu upito. Policejní inspektor muži sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Sliboval a podváděl

Na přestupkové komisi skončil případ podvodného jednání, který policie kvalifikovala jako přestupek proti majetku. Muž ve věku 37 let z Litvínovska vylákal prostřednictvím internetové komunikace na poškozeném grafickou kartu. Za ní slíbil provést úhradu ve výši 2 000 korun. Poškozený však na peníze čekal marně. Muž nejprve tvrdil, že peníze zaslal, pak uvedl, že banka má prodlevu a nakonec odeslal emailem podací lístek o zaslání karty zpět poškozenému, na kterém však nebylo žádné razítko pošty.


 

Vykradl dva sklepy, aby měl peníze na automaty

Peníze na automaty prý potřeboval 23letý muž z Mostu. V domě, kde bydlí, se koncem listopadu vloupal v suterénu domu do dvou sklepních kójí. Odcizil různé druhy nářadí, brašnu, klece na zvířata a další věci. Lup pak přendal do svého sklepa. Část lupu policie zajistila, část muž prodal v hernách, kde také utržené peníze vložil do her na automatech. Poškození majitelé vyčíslili škodu na částku deset tisíc korun. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení. Policejní inspektor mostecké policie Mostečanovi sdělil podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody.


 

Chtěl parfém, tak ho ukradl

Záznam o sdělení podezření z přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení si od litvínovských policistů odnesl minulý týden 35letý muž z Litvínova. Ten měl odcizit v jednom litvínovském supermarketu parfém. Při odchodu ho prozradil alarm, který na zloděje upozornil. Muž pak z náprsní kapsy svého svrchního oděvu parfém vydal pracovníkům ostrahy prodejny a skončil na policejní služebně. Nekradl poprvé, již v minulosti byl trestán.


 

Podvodní řemeslníci okradli seniorku

Mostecká policie opět řeší případ nepoctivých řemeslníků. Koncem listopadu v Mostě neznámý muž zazvonil u dveří jedné seniorky a nabídl jí montáž přídavného bezpečnostního zámku na dveře. Žena s nabídkou souhlasila a muž odešel. Asi za půl hodiny přišel jiný muž, který provedl montáž a ženě vystavil účtenku na 3 900 korun, i když původní nabídka byla na částku 1 200 korun. Zákaznice sice měla výhrady k výši poplatku, ale nakonec muži vydala pětitisícovou bankovku. Než se nadála, byl neznámý muž pryč a ženě nedal peníze nazpátek.


 

nprap. Ludmila Sětláková

Most 10. prosince 2012


 


 

vytisknout  e-mailem