Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muži napadli členy ochranky i zakročujícího policistu

JIHLAVSKO: Oba útočníci jsou obviněni ze spáchání dvou trestných činů 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku dvacet a pětadvacet let, kteří napadli členy ochranky jihlavského zábavního podniku a když byli na místo přivoláni policisté, napadli fyzicky i jednoho ze zakročujících policistů. Pachatelé byli obviněni ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví.
 
K případu došlo v sobotu 12. ledna kolem druhé hodiny v noci u disko klubu na ulici Březinova v Jihlavě. Dvojice opilých mladých mužů před podnikem napadla člena ochranky klubu, který mladšího z nich předtím z podniku vyvedl z důvodu jeho nevhodného chování. Násilník navíc při vyvádění z klubu napadl cestou ještě další dva členy ostrahy podniku. Člen ochranky venku nejprve agresivnímu muži bránil v dalším násilném jednání, do konfliktu se ale zapojil i kamarád útočníka. Společně pak podezřelí muži člena ochranky fyzicky napadli a způsobili mu zranění. Na místo konfliktu byli přivoláni policisté. Ke klubu vyjela okamžitě policejní hlídka. Podezřelí muži mezitím napadali před barem ještě další osoby. Po příjezdu policisté pachatelům ihned v dalším násilném jednání zabránili. Oba podezřelí muži byli i nadále velmi agresivní a výzvy zakročujících policistů, aby svého jednání zanechali, neuposlechli. Mladší z útočníků chtěl opět pokračovat v napadání přítomných osob, jeden z policistů proti němu proto okamžitě zakročil. V tu chvíli ale policistu napadl starší z pachatelů, který se snažil policistu strnout na zem, a do útoku se aktivně zapojili oba útočníci. Policisté okamžitě agresivnějšího z pachatelů svedli na zem a nasadili mu pouta a zajistili i druhého podezřelého muže. Útočníky policisté eskortovali na obvodní oddělení a poté oba převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Zranění napadeného člena ostrahy si vyžádalo lékařské ošetření.
Prověřování případu převzali kriminalisté jihlavského územního odboru. Shromáždili důkazní prostředky, zejména provedli výslechy osob, vyžádali si lékařské zprávy, provedli šetření v podniku i jeho okolí. Následně na základě shromážděných důkazních prostředků zahájil policejní komisař trestní stíhání obou mužů.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
30. května 2013 

vytisknout  e-mailem