Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muži poškodili dopravní značky

JIHLAVSKO: Mladíci byli pod vlivem alkoholu 

Svérázným způsobem se o uplynulém víkendu v Jihlavě zabavila skupinka opilých mladíků, kteří na ulici poškozovali dopravní značení a převrhli mobilní toaletu. Pět mladých mužů policisté rychle dopadli, všichni měli kolem jednoho a půl promile alkoholu. Muži jsou podezřelí ze spáchání dvou trestných činů, případ policisté prověřují.

V pátek 11. srpna přijali policisté před půl desátou večer oznámení o několika podezřelých osobách, které se měly pohybovat v lokalitě ulice Znojemská a povalit dopravní značení. Na místo okamžitě vyjely policejní hlídky. Policisté si při příjezdu všimli poničených dopravních značek a dále skupinky mladých mužů směřujících ke křižovatce s ulicí Brtnická. Podezřelé mladíky zastavili a provedli nezbytné úkony. Šetřením policisté zjistili, že se jedná o pět mužů ve věku osmnácti let, mladíci spolupracovali. Všichni byli opilí, přičemž naměřené hodnoty se u nich pohybovaly od 1,3 do 1,93 promile alkoholu. V minulosti ještě nebyli soudně trestáni.

Policisté provedli v lokalitě šetření, místa ohledali a zadokumentovali. Zjistili, že došlo k poškození pěti dopravních značek, které byly zlomené nebo vyvrácené z uchycení, další dopravní značení bylo povalené a poškozena byla také mobilní toaleta. Vyčíslení škody je předmětem prověřování.

Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
15. srpna 2023   

vytisknout  e-mailem