Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muži pozvali ženy na návštěvu

MOST - A ty je oba okradly; Slečna ukradla alkohol za šest tisíc korun a sportovní oděvy za deset tisíc, s lupem utekla. 

Na návštěvu u svého kamaráda v Mostě bude patrně dlouho vzpomínat postarší muž ze středních Čech. Jeho kamarád do svého bytu pozval známou s její kamarádkou. Spolu popíjeli a bavili se. Následně obě ženy z bytu ve večerních hodinách postupně odešly. Krátce po jejich odchodu si návštěvník všiml, že má prázdnou kapsu u kalhot. Z ní mu měly ženy v nestřeženém okamžiku odcizit peněženku s finanční hotovostí ve výši několika desítek tisíc korun, osobními doklady a platební kartou. I hostitel byl okraden, zmizel mu mobilní telefon. Policie, která se případem zabývala, na základě výsledků šetření ženy ve věku 28 a 23 let, obě z Mostu, obvinila z přečinu krádeže ve spolupachatelství, za který jim hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody. Policie lup již nezajistila, o ten se povedená dvojice rozdělila.

 

Žena v supermarketu utekla s alkoholem za 6 000 korun, zmizela i se sportovním oblečením za deset tisíc korun
Na velké nákupy bez peněz chodila 19letá žena z Mostu. Koncem prosince zamířila do mosteckého supermarketu, kde si ze zboží vybrala 19 lahví značkového alkoholu. Následně u pokladny nákup uložila do tašek a ještě požádala o cigarety. Zaplatit za zboží v hodnotě 6 500 korun však nehodlala. Z prodejny utekla a pravděpodobně nasedla do vozidla, které na ni čekalo před prodejnou.

Kradla i v prodejně sportovních potřeb. V ní si vybrala sportovní soupravy, trika a svetry, se zbožím přes ruku utíkala z obchodu, aniž by za něj zaplatila. Pracovnice prodejny za ní sice vyběhla, ale žena již nikde nebyla k vidění. Lup, který odcizila, přesáhl částku 10 tisíc korun. Policie měla k dispozici i videozáznam z prodejny a žádala o pomoc veřejnost. Nakonec sami policisté neznámou ženu ztotožnili. Policie včera ženě sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

 

V kapalině byl obsah metamfetaminu
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 43letého muže z obce na Mostecku. Ten měl ve svém vozidle neoprávněně přechovávat kapalinu s obsahem metamfetaminu, což prokázala provedená  odborná expertiza zajištěné kapaliny.  Roztok u něj našli kriminalisté při služebním zákroku v říjnu 2016 v ulici Jana Kříže, když ve vozidle vezl osádku tří osob, které byly zadrženy zásahovou jednotkou v souvislosti s výrobou a distribucí drog v rámci akce Alcatraz. Obviněný je stíhán na svobodě.

 

Orientační test i toxikologie byla u řidičky pozitivní na pervitin
Obrničtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 26leté ženě z Teplicka. Tu kontrolovala hlídka policie mezi obcemi Svinčice a Sedlec při řízení osobního vozidla a provedla u ní test na drogy. Ten byl pozitivní na metamfetamin a amfetamin. Motoristka se podrobila lékařskému vyšetření a odběru krve. Toxikologickým vyšetřením byla přítomnost drogy v krvi ženy potvrzena. 

 

Lapka kradl v přístavku nářadí
Nezvaného hosta měl na svém pozemku majitel rodinného domu v Mostě. Neznámý pachatel zřejmě v nočních hodinách vnikl na soukromý pozemek a tam se násilím dostal dovnitř přístavku, který byl uzamčen. Uvnitř lapka odcizil různé nářadí v celkové hodnotě 4 000 korun. Případem krádeže vloupáním se nyní zabývají policisté obvodního oddělení v Mostě.

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 27. ledna 2017

 

 

vytisknout  e-mailem