Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muži se v baru dopustili výtržnosti

JIHLAVSKO: Jeden z mužů fyzicky napadl zakročujícího policistu 

Ze spáchání dvou trestných činů byl obviněný muž, který se dopustil výtržnosti v zábavním podniku a fyzicky napadl zakročujícího policistu. Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže ve věku osmadvacet let z Jihlavy, který byl obviněn ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví. Jedná se o muže, který již v minulosti byl soudně trestán.
V polovině února byli v odpoledních hodinách v baru na Husově náměstí v Polné dva muži ve věku osmadvacet a devětadvacet let, jedná se o blízké příbuzné. Nejprve začal kolem čtvrté hodiny značně opilý mladší z mužů vulgárně slovně urážet zaměstnankyni podniku, svoji bývalou přítelkyni. Poté došlo mezi ním a jeho o rok starším příbuzným k fyzickému napadení a žena je vyzvala, aby oba z baru odešli. Na to devětadvacetiletý muž reagoval fyzickým napadením ženy. Útoku se snažil bránit druhý muž. Na místo byla přivolána policejní hlídka. Policisté po příjezdu učinili opatření, aby nemohlo ze strany podezřelých mužů docházet k dalšímu násilnému jednání. Mladší z nich ale začal jednoho z policistů, který ho vyzval, aby prokázal svoji totožnost, vulgárně slovně napadat a poté policistu náhle napadl i fyzicky. Policisté útočícího muže okamžitě zajistili a nasadili mu pouta. Provedli u něho dechovou zkoušku, při které muži naměřili hodnotu 2,87 promile alkoholu. Opilého muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Napadená žena utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v jihlavské nemocnici, bez nutnosti hospitalizace. Zranění utrpěl i policista, který musel také vyhledat lékařské ošetření.
Policisté místo činu ohledali a zadokumentovali. Prověřování případu převzali kriminalisté jihlavského územního odboru. Zahájili úkony trestního řízení a začali případ prověřovat. Dále provedli kriminalisté šetření, výslechy osob, vyžádali si lékařské zprávy a shromáždili důkazy. Následně zahájili trestní stíhání osmadvacetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů. Ze spáchání přečinu výtržnictví byl obviněn také jeho příbuzný, devětadvacetiletý muž ze Svitavska. Případ kriminalisté dále vyšetřují.
 
Za trestný čin násilí proti úřední osobě lze uložit trest odnětí svobody až na čtyři roky.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
7. října 2015

vytisknout  e-mailem