Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muži se vloupali do vily

MOST - Po příchodu policistů se zabarikádovali v pokoji; Spor kvůli výtahu; Zloděj utekl i s lupem. 

 Policie o víkendu byla v pohotovosti

Bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku přijala mostecká policie na víkend, kdy se v okrese konaly sportovní i kulturní akce. V Mostě se hrál fotbal a házená, v sobotu se v Medúze odehrál rockový koncert skupiny Ortel. Do Litvínova přijeli fanoušci na hokej mezi Litvínovem a Spartou. Na nedělní odpoledne byl ohlášen pochod stoupenců krajní pravice z Litvínova do Janova. Policisté zkontrolovali v průběhu opatření celkem 29 restaurací a heren. V jednom baru v Mostě hlídka přistihla dva mladistvé, kteří měli pozitivní dechovou zkoušku. Alkohol jim měla podat obsluha. Policie případ šetří jako přestupek. Během akce policie přistihla dva řidiče, kteří neměli být za volantem. Jeden měl zákaz řízení, druhý byl pod vlivem alkoholu. V Mostě k narušení veřejného pořádku nedošlo. Klid byl i v Litvínově. Pochod do Janova byl nakonec účastníky zrušen a během hokejového utkání policie nemusela zasahovat. Součástí opatření byla i dopravní akce. Hlídky zastavily celkem 45 vozidel.


 

Zloději se před policií zabarikádovali v pokoji vily, kam se vloupali

Litvínovští policisté obdrželi oznámení o tom, že v jedné vile v Litvínově, který je neobydlen, jsou zřejmě pachatelé. Hlídka po příjezdu k domu objevila otevřené okno a vstoupila dovnitř. Policisté prohlédli sklep a přízemí domu, nikoho neobjevili. Následně v prvním patře zjistili, že v jednom pokoji nejdou otevřít dveře. Za nimi sice nebyl slyšet žádný zvuk, ale bylo pravděpodobné, že uvnitř někdo je. Policisté vyzvali k opuštění místnosti, na což nikdo nereagoval. Nakonec násilím dveře, které z druhé strany bránili dva muži, otevřeli. Muži se však policistům začali bránit, a chtěli z místa utéct. Policisté proti nim použili donucovací prostředky. Následně bylo zjištěno, že muži měli již připravený lup k odcizení. V přepravkách měli naložené lahve s alkoholem, elektroniku, staré fotoaparáty, luk se šípy a další věci v hodnotě 15 000 korun. Policie muže ve věku 29 a 35 let zadržela a obvinila je z přečinu krádeže a porušování domovní svobody ve spolupachatelství. Starší z dvojice navíc odcizil v jiném rodinném domě, kde mu poskytli střechu nad hlavou, čtvery dřevěné dveře v hodnotě osmi tisíc korun, které prodal. Policie zajistila troje a vrátila je poškozenému. Muž kradl i v dalším prázdném domě v Litvínově, kde odcizil různé nářadí v hodnotě tři tisíce korun. Okresní soud vzal 35letého muže z Litvínova na podnět policie do vazby. Druhý je stíhán na svobodě.


 

Výtečník muži vyhrožoval a pak na něj plivl

Sousedské vztahy se trochu vyhrotily v obytném domě v obci na Litvínovsku. Spor začal kvůli výtahu, když v něm jel jeden z nájemníků a kdosi výtah v jízdě zastavil trhnutím dveří. Na to muž odpověděl ranou ve výtahu. Posléze se výtah opět rozjel a muž šel domů. Vzápětí kdosi zaklepal na dveře jeho bytu. Za dveřmi stál mladý muž, který do domu chodí na návštěvu a staršímu muži měl opakovaně vyhrožovat násilím. Kaskádu peprných nadávek a výhrůžek ukončil tím, že na 61letého muže plivl. Policie na základě šetření případu 24letému muži z Mostu sdělila podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Vnikal do neobydlených domů

Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže vloupáním 19letého muže z Mostu. Ten měl v Mostě vniknout na zahradu rodinného domu poté, co si otevřel branku. Poté využil otevřeného okna v přízemí rekonstruovaného domu a do domu vnikl. Uvnitř odcizil různé nářadí, kabely, vše v hodnotě 2 600 korun. Mladík má na svědomí i vloupání do jiného domu, kam se dostal po rozbití okna u verandy v mostecké čtvrti Podžatecká. I tento dům je bez obyvatele. Kromě domu prohledal i kůlny na zahradě, garáž. V objektech nic neodcizil. Zanechal škodu jen na poškozeném okně. Policie Mostečana stíhá na svobodě. Jednání se dopustil i přesto, že byl za krádež trestán.


 

Zloděj v obchodě zaútočil na ostrahu, aby mohl utéct

Policie v Mostě pátrá po neznámém pachateli. Ten o víkendu kradl v jednom mosteckém supermarketu kávu. Když byl za pokladnou zastaven ostrahou, která se ho pokusila zadržet, tak muž proti ženě použil násilí a podařilo se mu z prodejny utéct i s lupem. Poškozená žena utrpěla lehké zranění. Lapka krádeží způsobil škodu ve výši 300 korun.


 

Hlídky kontrolovaly technický stav i chodce

Dopravní policie minulý týden realizovala dvě krajské dopravní akce. Jedna byla zaměřena na kontrolu technického stavu a při druhé se hlídky zaměřily i na chodce. Během denních akcí policisté zkontrolovali přes třicet motorových vozidel a zjistili 20 přestupků v dopravě. Za 16 z nich uložili muži v uniformách pokuty ve výši 5 400 korun. Sedm řidičů nebylo připoutáno, pokuty vyinkasovali i tři chodci. Jeden řidič se měl dopustit dopravního přestupku poté, co v centru Mostu nedal na vyznačeném přechodu přednost chodci. Policie bude v dopravních akcích, při kterých sleduje dodržování pravidel silničního provozu, pokračovat i nadále.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 18. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem