Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Muži vyhrožovali usmrcením

KARLOVARSKO – Dva z obviněných mužů skončili ve vazbě. 

Koncem srpna tohoto roku se měl devatenáctiletý mladík nepohodnout s osmadvacetiletým známým, u kterého měl v uplynulých dnech pár nocí přespávat. Poté mu měl napsat zprávu, že už nemůže u něj nadále pobývat.  Ve večerních hodinách měl mladík přijít k jeho bytu, zaťukat a po otevření dveří utéct pryč. V tu chvíli měli k osmadvacetiletému muži přiběhnout dva dvaadvacetiletí muži a zatlačit ho z chodby domu zpět do jeho bytu. Zde měli pod pohrůžkou násilí po něm požadovat vydání finanční hotovosti. Ze strachu o svůj život a zdraví jim poškozený muž peníze vydal. Při odchodu mu měli navíc vyhrožovat usmrcením, pokud u sebe nadále nenechá devatenáctiletého mladíka přespávat a pokud bude o tomto incidentu informovat policii.  Muž se krátce poté svěřil svému kamarádovi a věc oznámil na policejní služebně.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a trojici obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí devatenáctiletého a dvaadvacetiletého obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce je poslal do vazební věznice. Trestní stíhání druhého dvaadvacetiletého obviněného probíhá na svobodě.

V případě prokázání viny hrozí obviněné trojici trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

nprap. Eva Valtová
26. 8. 2020

vytisknout  e-mailem