Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muži vyráběli pervitin

ŽĎÁRSKO: Obviněným hrozí až deset let vězení 

Žďárští kriminalisté stíhají dva muže ze Žďárska, kteří v rodinném domě vyráběli pervitin. Muži byli zadrženi při realizaci v minulém týdnu a oba jsou obviněni ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí jim až deset let vězení.

Vlastní operativní činností kriminalisté zjistili, že v rodinném domě v obci na Žďársku dochází k výrobě pervitinu. Na základě provedených šetření a vyhodnocení poznatků proběhl v pondělí 8. srpna zásah. Kriminalisté ve spolupráci se Speciální jednotkou Dukovany provedli krátce před půlnocí ve vytipovaném domě služební zákrok, při kterém bylo zadrženo celkem osm osob. V době zákroku v jedné místnosti domu probíhala výroba drogy.

V domě poté kriminalisté provedli domovní prohlídku, při které zajistili přenosnou varnu pervitinu a chemikálie potřebné pro výrobu drogy.

Během následujícího prověřování případu kriminalisté zjistili, že na výrobě drogy se podíleli dva zadržení muži, další zadržené osoby jsou konzumenty drog a trestné činnosti se nedopouštěly. Policejní komisař v úterý zahájil trestní stíhání těchto dvou mužů ve věku 38 a 48 let. Muži jsou obviněni ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, mladší navíc z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Osmatřicetiletý muž je obviněn z toho, že v průběhu července a srpna poskytl nejméně dvěma dalším osobám marihuanu a pervitin. Navíc přes doručenou výzvu nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody v délce tři a půl roku, který mu byl uložen za předchozí trestnou činnost. Muž, který má v trestním rejstříku patnáct záznamů, byl naposledy odsouzen za krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí. Během uskutečněného zásahu u něho policisté našli již vyrobený pervitin.

Oba muži společně jsou obviněni z toho, že 8. srpna ve večerních hodinách vyráběli v rodinném domě v obci na Žďársku drogu pervitin.

Mladšího z mužů policisté po provedení úkonů eskortovali do výkonu trestu do brněnské věznice. Osmačtyřicetiletý muž je stíhán na svobodě. Vzhledem k tomu, že oba obvinění byli v posledních třech letech za drogovou trestnou činnost odsouzeni, hrozí jim nyní trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

15. srpna 2016

Odkazy do noveho okna

část přenosné varny

část přenosné varny 

Detailní náhled

zajištěné chemikálie

zajištěné chemikálie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem