Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Myslela si, že ji nikdo nevidí, tak kradla

MOST - Opak však byl pravdou; Řídil s drogou + další info 

Zcela bezostyšně si v prodejně drogerie počínala 32letá Mostečanka. Výsledkem jejího chování byl „nákup za pět prstů“ v hodnotě přesahující 6.500 korun. Žena si vybrané rozličné zboží nejprve dávala do nákupního vozíku, to si ale postupně přendávala do své tašky. Myslela si totiž, že ji nikdo nevidí. Opak byl pravdou. Její počínání sledoval pracovník ostrahy. Mostečanka po skončení nakupování zaplatila na pokladně za pár drobností a chtěla odejít. Tak rychlé to ale nebylo, musela to vzít ještě přes policejní služebnu, kam putovala s přivolanými policisty. Zde si vyslechla sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Strážci zákona navíc zjistili, že žena se na šikmé ploše neocitla poprvé. V uplynulých třech letech byla za obdobný delikt odsouzena. Nyní jí hrozí až tříleté vězení.


 

Řídil s drogou

Hlídka dopravních policistů v ulici Pražská kontrolovala v odpoledních hodinách řidiče vozu Fiat. Při tom bylo testem zjištěno, že muž z Mostu řídí pod vlivem drogy, amfetaminu. Kontrolovaný se následně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči. Od policistů si za svoje nezodpovědné počínání převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.


 

Začalo to ránou pěstí

Sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví si v těchto dnech od policistů vyslechl 29letý muž z Mostecka. Tomu přecházel incident, který se odehrál v polovině července na Matyldě. Mostečan tam měl napadnout kamaráda své bývalé přítelkyně. Začalo to ránou pěstí, potom následovaly kopance. Poškozený přitom utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření s následnou pětidenní pracovní neschopností. Událostí se zabývá mostecké obvodní oddělení.


 

Nehodu zřejmě zavinil cyklista

K dopravní nehodě za účasti cyklisty došlo v úterý dopoledne na silnici I. třídy 1/27. Nehodu pravděpodobně zavinil cyklista, který právě v tu chvíli najížděl na hlavní komunikaci, a přitom nedal přednost vozidlu značky Opel. Muž na kole utrpěl zranění předběžně kvalifikované jako lehké. Provedené dechové zkoušky byly negativní. Okolnosti nehody jsou nadále v šetření mosteckých dopravních policistů.


 

Výměna zámku se mu vymstila

Výměna zámku u vstupních dveří bytu se vymstila 40letému muži z Litvínova. Ten tím své bývalé manželce zabránil vstupu do společného obydlí. Nový klíč jí dát odmítl. Celá věc skončila na obvodním oddělení v Litvínově. Policejní inspektor muži sdělil podezření ze spáchání přečinu neoprávněný zásah do práv k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru.


 

V nemocnici se kradlo

O věci za téměř 1.500 korun přišel jeden pacient mostecké nemocnice. Jeho okradení má na svědomí neznámý lapka, který využil chvilkové nepřítomnosti poškozeného na pokoji. Peněženka s doklady, finanční hotovostí a platební kartou zmizela ze zavřeného šuplíku. Policisté mosteckého obvodního oddělení případ šetří jako přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 


Kabely teď využije někdo jiný

Na policii byla oznámena krádež kabelů. Ty zmizely v Louce u Litvínova. Jejich celková délka činila 400 metrů. Účel, pro který tam byly dány, je nyní zcela jiný. Kabely využije neznámý zlodějíček. Škoda byla vyčíslena na 84 tisíc korun. Případ šetří litvínovské obvodní oddělení jako přečin krádeže.


 

Krádež nafty z autojeřábu

Krádež nafty z autojeřábu šetří mostečtí policisté. Neznámý poberta z vozu „vysál“ 200 litrů pohonné hmoty. Celková škoda je vyčíslena na 6. 500 korun. Po pachateli policie pátrá.


 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 3. srpna 2011


 

vytisknout  e-mailem