Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Myslivče, nepij!

ŠUMPERSKO - Policisté dohlíželi na průběh honů. 

Každým rokem v tuto dobu probíhají v celém Olomouckém kraji kontroly myslivců na honech. Policisté z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál se v sobotu 3. prosince 2022 zúčastnili honu, který pořádal Myslivecký spolek Brníčko - Strupšín. Na místě bylo celkem 52 účastníků, z toho 42 střelců a 10 honců. Při namátkové kontrole policisté zjistili, že nikdo z přítomných není pod vlivem alkoholu a nikdo se nedopustil přestupku. Kontrola byla zaměřena nejenom na alkohol, ale také na kontrolu zbraní, zbrojního průkazu, průkazu zbraně a loveckého lístku.

Za nesplnění povinností uložených zákonem o střelných zbraních a střelivu hrozí přestupci pokuta až do výše padesáti tisíc korun. V případě, že by policisté zjistili požití alkoholu nebo jiné návykové látky na honu, tak by přestupci hrozila nejen pokuta, ale zároveň zadržení zbraně. V případě opakovaného přestupkového jednání mohou policisté ve správním řízení odejmout zbrojní průkaz.

Celkem bylo na Šumpersku dosud provedeno 7 kontrol honů, u 50 střelců byla provedena dechová zkouška s výsledkem negativním včetně kontroly zbraně, průkazu zbraně, zbrojního průkazu a loveckého lístku. Tyto kontroly budou namátkově probíhat i v dalších dnech.

por. Mgr. Ladislav Jílek
6. prosince 2022

Odkazy do noveho okna

Kontrola na honech

Kontrola na honech 

Detailní náhled

Kontrola na honech

Kontrola na honech 

Detailní náhled

Kontrola na honech

Kontrola na honech 

Detailní náhled

Kontrola na honech

Kontrola na honech 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem