Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Myslivci byli opět vzorní

VSETÍNSKO: Policisté zkontrolovali přes tři sta myslivců.  

Celkem 12 honů navštívili a zkontrolovali vloni policisté ze skupiny pro zbraně a bezpečnostní materiál. Zkontrolovali přes tři sta myslivců - pouze u jednoho nimroda zjistili drobné pochybení.
 
Již deset let vyráží policisté koncem roku kontrolovat myslivecké hony. Vloni zavítali během listopadu a prosince na 12 honů např. v Jablůnce, Pržně, Veselé, Mikulůvce, Kladerubech, Vidči nebo Prostřední Bečvě. Na honech zkontrolovali 332 držitelů zbrojních průkazů. Zjistili pouze jedno malé pochybení myslivce, který u sebe neměl průkaz zbraně. Toto pochybení policisté vyřešili domluvou.
 
Kolegové se při kontrolách zaměřují především na dodržování zákazu požívání alkoholu nebo jiných návykových látek u honců. Další kontroly směřují na doklady a zbraně. Policisty zajímá, zda má myslivec platný zbrojní průkaz, lovecký lístek a průkaz zbraně. Důležité je mít zbraň v dobrém technickém stavu a rovněž umět se zbraní správně manipulovat. Pokud se totiž držitel zbrojního průkazu dopustí v průběhu tří let dvou nebo více přestupků nebo trestného činu, ztrácí spolehlivost a zbrojní průkaz je mu odebrán a zbraň jde do úschovny. 
                                                            
Policisté ze „zbraní“ hodnotí loňskou sezonu velmi pozitivně a to z důvodu, že během honů nedošlo k žádné mimořádné události, při které by byl někdo zraněn. Stejně hodnotili mysliveckou sezonu 2012, která byla z pohledu kontrol rovněž bezproblémová. 
 
 
16. ledna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem