Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jarní vloupání do hájovny

RYCHNOVSKO - Kriminalisté případ objasnili. 

Rychnovští kriminalisté spolu s kolegy z obvodního oddělení v Dobrušce objasnili vloupání do myslivecké chaty v Orlických horách.

TrofejeOznámení o události převzali dobrušští policisté počátkem května od správců objektu. Ti po příjezdu na místo zjistili, že stavba má poškozené zadní dveře, okno a mříž. Do budovy tedy nevstupovali a počkali na přijezd policejní hlídky. Šetřením na místě policisté zjistili, že neznámý pachatel se do chaty vloupal v časovém rozmezí od konce dubna do počátku května. Celou budovu důkladně prohledal. Zcela zničil dveře do skladu a z něj ukradl několik lahví nejrůznějšího tvrdého alkoholu a finanční hotovost. Ve společenské místnosti vypáčil u baru šuplík a skříňky, aby si odnesl další finanční hotovost. Venku v křoví zůstala odhozená mříž z okna, které také poničil. Celková škoda, kterou spolku způsobil, je odhadnuta na více než 12.000 korun.
Pětatřicetiletý muž z Rychnovska, osoba policii známá, je nyní podezřelý z přečinů krádeže a poškození cizí věci, za které mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
4. 7. 2019

vytisknout  e-mailem