Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na bankovní úřednici nevyzrál

MOST - Na cizí občanku chtěl vybrat cizí peníze; Žena načapala ve svém autě lapku. 

Na pracovnici finančního domu nevyzrál muž ve věku 19 let z Mostu. Ten koncem září přišel do jedné banky v Mostě a požadoval získání přístupového hesla k platební kartě. Pracovnice po něm požadovala osobní doklad, jenže mladík měl občanský průkaz cizí osoby. To však nezviklalo úřednici, která pojala podezření. Muž chtěl vybrat hotovost ve výši 1 000 korun. Peníze však nedostal. Místo očekávaných peněz se dočkal příjezdu policejní hlídky, která muže odvezla na policejní služebnu. Cizí doklady prý dostal na ulici od neznámého muže, který ho požádal o výběr hotovost s tím, že se o peníze podělí. Policisté doklady zajistili a Mostečanovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Ve svém autě našla cizího muže
Nemilé překvapení čekalo jednu ženu z Mostu. Ta si poblíž svého zaměstnání v Mostě zaparkovala na parkovišti svůj automobil. Během zaměstnání procházela ve večerních hodinách kolem svého auta a spatřila  ve vozidle sedět neznámého muže. Zrovna kolem procházela policejní hlídka, která na místě vykonávala hlídkovou činnost a informovala ji. Policisté následně muže ve vozidle zadrželi. V ruce měl mít telefon, který ve vozidle našel a chtěl ho prodat, aby měl peníze na drogy. Policisté u něj provedli test na návykové látky, který byl pozitivní. Muž skončil v cele a od policie si odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu pokusu krádeže vloupáním. Telefon byl zajištěn a vrácen zpět poškozené.

Přes 40 čokolád nezaplatila
Na oddělení policie skončila 23letá žena z Mostu poté, co měla krást v prodejně. V centru města si v jednom supermarketu uložila do spodní části kočárku plata s čokoládami v hodnotě 2 600 korun. Ty poté provezla pokladnou, aniž by za zboží zaplatila. Neunikla pozornosti tamní ostrahy, která podezřelou ženu zadržela. Policisté mladé ženě sdělili následně podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Mostečanka byla již loni za krádež potrestána podmíněným trestem. Lup byl zajištěn a vrácen zpět do prodejny.

nprap. Ludmila Světláková
Most 2. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem