Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na bezohledné řidiče jsme přísnější!

Policisté hříšníkům zabavili další auta. 

Zlín – Zlínští policisté zpřísnili tresty za úmyslné a opakované trestné činy v dopravě. Řidičům můžeme zabavit auto. Přišli o něj už dva muži. Například devětadvacetiletý místní řidič, kterého jednou o půlnoci zastavila naše hlídka na ulici Mostní ve Zlíně. Muž nadýchal 2,19 promile a přiznal, že před jízdou vypil několik piv proložených tvrdým alkoholem. To ovšem nebyl jeho jediný prohřešek. „Tento muž nikdy neprošel autoškolou a tedy není a nikdy nebyl majitelem řidičského oprávnění. V autě jsme ho zastavili už několikrát, vždy byl pod vlivem alkoholu,“ řekl vedoucí zlínského obvodního oddělení Pavel Nesvadba, s tím, že řidič měl za trest zakázáno řízení motorových vozidel od 21. 11. 2007 do 21. 11. 2010, což však opakovaně porušil. Podezříváme ho hned ze tří trestných činů:


1/ Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění podle § 180d trestního zákona,

2/ Maření výkonu úředního rozhodnutí podle § 171 odst. 1 písm. c) trestního zákona,

3/ Ohrožení pod vlivem návykové látky podle § 201 odst. 1 trestního zákona.

S odnětím auta souhlasilo také státní zastupitelství, soudu podáváme návrh na propadnutí věci. Do té doby bude vůz v režimu Policie ČR.

V posledních čtrnácti dnech jde již o druhé auto zabavené ve zlínském okrese. „Avizovali jsme, že k tomuto opatření bude přistupovat častěji a taky to plníme. Věříme, že to bude dostatečný metr na nezodpovědné řidiče, kteří se úmyslně pravidelně dopouštějí závažných trestných činů v dopravě,“ uvedl velitel služby pořádkové policie ve Zlíně Bronislav Šabršula.

V našem okrese jsme v tomto roce zadrželi už 130 řidičů, kteří se dopustili trestného činu řízení pod vlivem návykové látky, protože měli v krvi více než jednu promile alkoholu.

vytisknout  e-mailem