Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na cestě nalezen mrtvý muž

LOUNY - S největší pravděpodobností spáchal sebevraždu... 

V pondělí dopoledne nalezl náhodný chodec na cestě u tréninkového fotbalového hřiště ve Stroupečské ulici v Žatci postřeleného muže, který nejevil známky života. Na místo byla ihned vyslána kompletní výjezdová skupina Územního odboru Policie České republiky Louny a také lékař rychlé záchranné služby. Ten po příjezdu na místo již nemohl zraněnému pomoci a bohužel musel konstatovat smrt střelným poraněním. Podle prvotního šetření policisté neshledali, že by se na smrti muže podílela jiná osoba a ve věci nařídili provedení soudní pitvy. Ta by také měl s jistotou potvrdit totožnost zemřelého. Jak policisté zjistili, s největší pravděpodobností by se mělo jednat o 32letého muže ze Žatce. Na případu dále pracují lounští kriminalisté.

V Libočanech hořela chatka

V pondělí, krátce po poledni, zahořela v zahrádkářské kolonii Spálený Mlýn v Libočanech na Žatecku jedna rekreační chatka. Požár likvidovali žatečtí hasiči a podle jejich vyšetřovatele bylo příčinou požáru zřejmě zahoření sazí v komíně. Oheň se následně rozšířil na celou chatku. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda nebyla dosud vyčíslena.

Kabely kradou všude

Zloději pořádají výpravy za elektrickými kabely, kam se dá. Neváhají násilným způsobem překonat různé překážky, přičemž poškozením často napáchají daleko větší škody než samotnou krádeží. Například v žatecké Husově ulici musel dosud nezjištěný poberta vypáčit vstupní dveře jednoho panelového domu, aby se dostal do společné chodby a v přízemí pak ustřihl zemnící kabel v délce šesti metrů. Krádeží kabelu způsobil škodu za 300 Kč, ale poničením dveří za cca 10 tisíc korun. Policisté v tomto případě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a také trestného činu poškození cizí věci.

V minulých dnech byla krádež elektrické instalace nahlášena i ze zaparkovaného přívěsného podvozku v areálu jedné firmy v obci Bezděkov na Žatecku. Nezjištěný pachatel nejprve přestříhal pletivo, aby mohl vniknout do uvedeného areálu a teprve poté kradl kabely. Svým jednáním způsobil poškozené firmě škodu za celkem 10 500 Kč. Případ šetří žatečtí policisté jako trestný čin krádeže, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 21. února 2012   

 

 

vytisknout  e-mailem