Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na chalupu dorazili pobertáři

NÁCHODSKO – Brali kamna i stavební kolečko 

vloupani_okno_chalupaIlustrační foto/Policie ČR
Chalupaření je ve stále oblibě českých obyvatel. Navštěvování venkovských sídel ovšem nejednou láká kromě chalupářů také nejrůznější zloděje a poberty.
Starožitné předměty  by už většinou na rekreačních sídlech hledali marně, to jim ovšem nijak nevadí. Berou prostě to, co je k mání.
 
Na Broumovsku, v zákoutích Broumovských stěn slídili zloději v minulých dvou týdnech. Majitel chalupy v Matínkovicích po příjezdu na svoji chalupu ve středu 11. 7. 2012 zjistil, že byl „oblažen“ právě takovou jednou nevítanou návštěvou. Pachatelé vytrhli petlici u vikýřových dveří a vnikli nejprve do nebytových prostor. Pak se násilím dostali i do obytných částí chalupy, kde vše prohledali.
 
Z vybavení se jim zalíbil televizor, satelitní příjímač, nepohrdli ani stavebním kolečkem a vibrační bruskou. Lup zakončili odcizením dopravního prostředku Babety. Celkem majitel svoji škodu vyčíslil na 28.000 korun.
 
Po zloději, který odvezl lup na kolečku, jež možná zapřáhl za Babetu, policisté nyní pátrají. Hrozí mu za krádež vloupáním až dvouletý trest odnětí svobody.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
12.7.2012 v 15:00

vytisknout  e-mailem