Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Na co jsou na vodě cennosti?

Český Krumlov – Rožmitál na Šumavě – Pokud si chcete vodu užít, neberte si s sebou cenné a drahé věci… (Hlasová schránka 974 232 116) 

Tím totiž jen lákáte zloděje, kteří pak využívají toho, že se na vodě věci hůře zabezpečují. Pokud si na vodu vezmete jen pár nezbytných drobností a rozumnou částku peněz, máte šanci je i uhlídat a výlet si užít. Vak plný drahého oblečení, peněz, dokladů, kamer, fotoaparátů a cenných věcí, volně odložený v kempu bez dozoru, to je čirý nerozum…
 
A přesně této situace využil včera v pondělí 13. června 2011 dopoledne v Rožmitálu na Šumavě neznámý zloděj a odcizil volně položený nepromokavý vak červené barvy.
 
Uvnitř vaku měla 49letá žena ledvinku s peněženkou, ve které byla finanční hotovost 3 000 Kč a doklady na jméno poškozené, dva mobilní telefony, klíč s přívěskem, sluneční dioptrické brýle v zelenošedém pevném pouzdře, modrá svítilna a plastové pouzdro na krk na peníze s finanční hotovostí 600 Kč. Poškozená žena vyčíslila způsobenou škodu na 23 tisíc korun.
 
Dále byly obsahem vaku doklady na jméno poškozeného 62letého muže, finanční hotovost v částce 6 000 Kč, dvě platební karty, mobilní telefon, doklady a karta ke dvěma vozidlům a klíče. Poškozený škodu vyčíslil na 21 000 Kč.
 
Policisté s poškozenými sepsali protokol o trestním oznámení a další dokumenty a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
14. června 2011 

vytisknout  e-mailem