Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Na dálnici došlo k sérii dopravních nehod

KRAJ VYSOČINA: Dálnice byla ve směru na Prahu zcela neprůjezdná 

V neděli 8. února došlo na dálnici ve směru na Prahu k sérii dopravních nehod. Před půl dvanáctou přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení, že došlo na kilometru 117 ve směru na Prahu k dopravní nehodě s účastí několika nákladních a několika osobních vozidel. Při dopravní nehodě došlo ke zranění osob. Na místo okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Jejich prvořadým cílem bylo, aby se dostalo co nejrychleji pomoci všem osobám, které jí potřebovaly. Dálnice se stala ve směru na Prahu zcela neprůjezdnou. Z dálnice je možné sjet ve směru na Jihlavu na km 119 a opět na ni najet na km 112. Lze ale předpokládat, že zde dojde ke zvýšení hustoty provozu a vzniku kolon, řidiči tam musejí být zvláště obezřetní, ohleduplní a trpěliví, pokud by i na této objízdné trase došlo k dopravní nehodě, bude situace o to komplikovanější. Také ve směru na Brno je nutné, aby řidiči dbali zvýšené opatrnosti a plně se věnovali řízení. Provoz je i v tomto směru v úseku dopravní nehody částečně omezen z důvodu nasazení techniky, která provádí vyprošťovací práce.
Na místě dopravní nehody v současné době stále zasahují složky integrovaného záchranného systému. Prvořadým cílem se poskytnout všem osobám pomoc, zajistit na místě bezpečnost, provést nezbytná opatření a šetření, co nejdříve dálnici opět zprůjezdnit.
 
aktualizace 18:15 hod.: Kolem šesté hodiny večer se podařilo na dálnici ve směru na Prahu zprůjezdnit jeden jízdní pruh.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
8. února 2015

 

vytisknout  e-mailem