Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na dálnici se narodila zdravá holčička

KRAJ - Policisté byli u zrození nového života 

Policisté Dálničního oddělení Pravy měli v tomto týdnu výjimečnou příležitost, a to být u zrození nového lidského života.

Krátce před jednou hodinou po půlnoci přijali od záchranářů oznámení o ženě, která začala rodit za asistence svého manžela v autě na dálnici. Manželé, kteří vyrazili do porodnice v Hradci Králové z Chlumce nad Cidlinou, zjistili na 62 kilometru dálnice D11, že do porodnice nedojedou. Zastavili tedy v odstavném pruhu a zavolali záchranáře. Ti okamžitě informovali policii a přivolaná hlídka dálničářů byla na místě za necelých 10 minut od oznámení.  V ten moment už byla zdravá holčička na světě.

Mamince i její novorozené dceři poskytli termo přikrývku a dohlíželi nad jejich bezpečností řízením provozu. Souběžně také navigovali posádku Zdravotnické záchranné služby, která si rodičku s miminkem převzala po příjezdu na místo do své péče.   

Od otevření královéhradeckého úseku dálnice D11 v roce 2008 vyjížděli do současné doby policisté k 5 tragicky zesnulým účastníkům dopravních nehod. Tento výjezd byl pro ně samozřejmě výjimečný. Tentokrát asistovali u zrození života nového.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 12. 8. 2016, 9:00

vytisknout  e-mailem