Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na deset dní musel pryč

DĚČÍN - Vykázaný mladý muž, posprejovaný plot, vykradený automobil a řidič bez řidičáku - toť dnešní témata 

O tom, že znepříjemňovat život spolubydlícím může nedobře dopadnout, se přesvědčil třiadvacetiletý muž z oblasti Šluknovského výběžku. Své družce měl vyhrožovat fyzickým napadením a k tomu rozbít skleněnou výplň dveří. Navíc s více než promilí alkoholu. Po provedeném šetření policisté rozhodli o vykázání. Výtečník má deset dní na to, aby své chování přehodnotil.
 
 
Vyzdobil plot, ale majitele tím nepotěšil
 
Neznámý vandal se vyřádil na oplocení jednoho domu na Děčínsku. Sprejem na něj nastříkal nic neříkající ornamenty. Majiteli objektu tím způsobil škodu za pět tisíc korun. Dopustil se tak poškození cizí věci, za což může v případě dopadení vyfasovat až jednoletý pobyt ve vězení.
 
 
Nechat věci ve voze zvyšuje riziko vloupání
 
 Do automobilu zaparkovaného ve volně přístupném dvoře za jedním domem ve Varnsdorfu se vloupal neznámý lapka. Z útrob vozu vytahal autorádio, kosmetiku a reklamní předměty. Majiteli zanechal škodu přes deset tisíc korun. Po zloději pátrají místní policisté a v případě úspěchu může čelit hrozbě až dvouletého odnětí svobody. A ještě něco: Občané, nenechávejte ve vozech cenné věci!
 
 
Než by udělal řidičák, raději riskuje
 
Někteří lidé jsou nepoučitelní a rádi hřeší na to, že je policisté nechytí. Například čtyřiatřicetiletý muž z Varnsdorfu, který nejen, že nevlastní řidičské oprávnění, ale k tomu má ještě zákaz řízení motorových vozidel. Místo toho, aby tuto dobu využil ke studiu pravidel silničního provozu a mohl si pak udělat řidičský průkaz, sedl do auta a hurá do ulic. Nevyšlo to. Nyní má nezbeda na krku podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkráceném přípravném řízení a nezbývá než počkat, jaký trest mu soudce přiklepne. Můžou to být až tři roky v nápravném zařízení.
 
 
 
 
por. Vojtěch Haňka
tiskový mluvčí
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
Děčín, 13.10.2010

 

vytisknout  e-mailem