Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na děti přestal platit

CHOMUTOV - Kradl plechy, Odnesl cizí věci a vyhrožoval... 

Na děti přestal platit
51letý muž ze Března se přestal zajímat o své čtyři nezletilé děti. Pravidelně neposílá na jejich výživu peníze tak, jak má určeno v rozsudku Okresního soudu Chomutov. Matka uvedla, že na výživném dluží téměř 80 tisíc korun. Obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy se pachatel nevyhne. Bude-li odsouzen, může skončit až na dva roky ve vězení.
 
Kradl plechy
Policejní hlídka zadržela v ulici Maxima Gorkého 33letého muže. Z objektu bývalé mateřské školky v Chomutově odcizil celkem třináct kusů plechových parapetů. Lup chtěl nejspíše prodat v nejbližší sběrně druhotných surovin. Nepočítal ovšem se skutečností, že se na místě tak rychle objeví muži zákona. Na pachatele čeká obvinění z krádeže.
 
Odnesl cizí věci a vyhrožoval
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestných činů krádeže a nebezpečného vyhrožování 29letému muži z okresního města. Pachatel odcizil z bytu v Kolárově ulici věci, které patřili jeho spolubydlící. Ženě sebral nejen dvě kožené bundy, ale i značkový batoh a peníze, škodu vyčíslila na téměř 45 tisíc korun. Když chtěla vrátit svůj majetek, strčil do ní, až upadla na zem. Navíc ženě a jejím blízkým posílá výhrůžné SMS zprávy. Obdobného jednání se dopustil v nedávné minulosti, policisté totiž zjistili, že soudem v Mostě byl potrestán nepodmíněným trestem v loňském roce. Na začátku srpna přišla poškozená doplnit svou výpověď. Uvedla, že muž jí vrátil část peněz a jednu koženou bundu. Vyšetřování však nadále pokračuje.
 
Podivný zloděj
Chomutovští policisté vyšetřují vloupání do skladu potravin v centru města. Majitelka uvedla, že kdosi odcizil několik lahví nealkoholických nápojů v hodnotě 544 korun. Při bližším ohledání však byla jedna lahev nalezena před prodejnou poškozená, další lahve našli náhodní chodci na různých místech ve městě. Všechny dostala majitelka zpět. Neznámému pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Napadení v baru
Z pokusu těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví se bude zodpovídat 23letý muž z Chomutova. V baru na sídlišti Zahradní fyzicky napadl dalšího z návštěvníků a způsobil mu zranění, které si vyžádalo ošetření u lékaře. Co násilníka k tomuto jednání vedlo vyšetřují nyní policisté.
 
Porušil soudní nařízení
Vstup do domu a jeho bezprostřední blízkosti a stejně tak obtěžování bývalé přítelkyně zakázal soud 27letému muži z Kadaně.  Ten omezení nedodržel a několikrát ženu v Golovinově ulici navštívil. Porušením rozsudku se muž dopustil maření výkonu úředního rozhodnutí. Za uvedený skutek mu hrozí až tři roky ve vězení.
 
8. srpna 2011  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem