Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na drzého lapku spadla klec

NÁCHODSKO – S majitelkou na sebe zírali v jejím obýváku 

zabezpečení bytu.jpg
Opravdu drzého pobertu dopadli policisté v Hronově. V polovině února, 16.2. 2012, za bílého dne vlezl do rodinného domku plného lidí a pokoušel se tam odcizit peníze a cennosti.
 
Využil situace, kdy majitelka vyhazovala před domem sníh a zadními dveřmi přes dvorek prošel až dovnitř rodinného domu s více bytovými jednotkami. Jeho drzý plán mu však nevyšel, tak jak si představoval. Žena se totiž vrátila z venku zrovna v okamžiku, kdy stál uprostřed obýváku před komodou a nabíral si do kapes cennosti z otevřeného šuplíku.
 
Rozčilená majitelka nenechavce nejdřív donutila pustit nabrané šperky a pak se ho snažila zadržet a přivolat policii.  Jak se statečná žena pustila s pobertou do křížku, tak při útěku upadl, přesto se mu však podařilo vysmeknout a zmizet.
 
Po příjezdu policejní hlídky majitelka zjistila, že hlavní cennosti uchránila, ale přece jen něco chybí, šperky v hodnotě přibližně 3.000 korun a další tři tisícové bankovky z bytu její matky v přízemí.
 
Pachatel však přesto však spravedlnosti neutekl. Provedené pátrání policisty během několika dní přivedlo až k 23letému mládenci z Broumova, již jednou trestanému v posledních třech letech právě za krádež. Včerejšího dne mu policejní vyšetřovatel sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže a zahájil proti němu trestní stíhání s možným až tříletým trestem odnětí svobody. Ilustrační foto Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
7. března 2012 ve 14:00 hodin

vytisknout  e-mailem