Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na "dušičky" měli ve frýdlantském LIDLU pozdvižení

FRÝDLANT - Kolem třetí hodiny odpoledne odcizil 26letý muž v prodejně LIDL v ulici Zahradní potraviny za více jak 2 tisíce korun. Ve chvíli, kdy mu zaměstnanci prodejny zabránili k odchodu z prodejny uzamčením vstupních dveří, dožadoval se s nožem v ruce otevření prodejny.  

V sobotu odpoledne měli ve frýdlantské prodejně LIDL v ulici Zahradní pozdvižení. Kolem třetí hodiny přišel do prodejny 26letý cizinec, který si z regálů nabral potraviny za více jak 2 tisíce korun. Rozhodl se, že za zboží rozhodně nebude platit, a tím samým vchodem, kterým do prodejny přišel, měl v úmyslu i odejít. Vyčkával, až půjde nějaký zákazník dovnitř prodejny, aby mohl v danou chvíli projít směrem ven, aniž by musel projít se zbožím přes pokladny. Jeho podivného počínání si však všimli zaměstnanci prodejny a znemožnili muži cestu ven uzamčením vstupních dveří. Muž zůstal v prodejně uvězněn, což se mu rozhodně nelíbilo. Na vzniklou situaci reagoval tím, že vytáhl nůž a ten následně držel v ruce před svým tělem směrem vzhůru a křičel na zaměstnankyni prodejny, aby otevřela. Prodavačka z obavy o svůj život a zdraví tyto dveře otevřela a muž vyběhl z prodejny ven, kdy z místa následně utekl. Muže zadržela až policejní hlídka za Frýdlantem ve směru na Nové Město pod Smrkem, kde se před policisty schovával na louce. Při širším ohledání místa se frýdlantským policistům podařil zajistit i nůž.

Policisté předali zadrženého muže libereckým kriminalistům, kteří mu sdělili obvinění z trestného činu "Vydírání" a zároveň podali návrh soudu, aby byl muž stíhán vazebně. Muž se kriminalistům ke krádeži doznal a nyní mu hrozí až osmileté vězení. Jako důvod krádeže uvedl muž tíživou finanční situaci.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
4. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem