Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na Frýdeckomístecku proběhla jedna z největších policejních akcí

Frýdek-Místek – v průběhu noci ze 6.4. 2012 na 7.4. 2012 policisté obsadili většinu klíčových míst našeho okresu, kde pak zkontrolovali de-facto každého, kdo tudy projížděl. 

         Tato celookresní dopravně bezpečnostní akce nazvaná symbolicky „Síto“ je reakcí na páchání trestné činnosti, ke které dochází v celém spektru frýdeckomísteckých služebních obvodů, a také na stále zvyšující se nehodovost a nekázeň řidičů při dodržování bezpečnosti silničního provozu.
Policisté se zaměřili zejména na důslednou kontrolu vozidel a jejich osádek, s cílem vypátrat a odhalit pachatele trestných činů nebo nalézt odcizené věci.  Pozornost byla taktéž věnována řidičům, kteří usedají za volant po předchozím požití alkoholu nebo jiných návykových látek.
Jedinečnost tohoto opatření spočívá nejen v plošném záběru kontrol ale i počtem zúčastněných policistů. Do akce byla navelena bezmála stovka strážců zákona, a to ze všech možných služeb a obvodních oddělení počínaje pořádkovou policií, dopravní a kriminální službou, cizineckou policií a konče speciální pořádkovou jednotkou Ostrava. V rámci součinnosti byli při opatření nápomocni i strážníci Městských policií v městech, kde kontroly probíhaly.  
Přes pomyslné policejní síto tak prošlo přes patnáct set osob a vozidel. Ve stěžejních místech akce, kterými bylo město Frýdek-Místek a Třinec policisté zjistili přes třicet případů porušení zákona. Jednalo se zejména o jízdu pod vlivem a alkoholu a přestupky spojené s bezpečností v silničním provozu. Byl řešen i jeden případ jízdy pod vlivem omamných a psychotropních látek. Policisté vypátrali jednu skrývající se osobu a v neposlední řadě byly zjištěny poznatky k majetkové trestné činnosti.
Touto a dalšími podobnými akcemi chtějí policisté zajistit bezpečnost pro všechny občany nejen na silnicích ale i v lokalitách, kde žijí.
 
nprap. Bc. Vlastimil Starzyk
7. dubna 2012

vytisknout  e-mailem