Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na hřbitov jel opilý

VSETÍNSKO: Letos jsme přistihli už 660 opilých řidičů.  

Policisté zaměřili uplynulý víkend výkon služby na hřbitovy a jejich okolí, kam v souvislosti s Památkou zesnulých zavítaly stovky návštěvníků a byl zde předpoklad zvýšeného provozu a dopravních komplikací.
 
Dopravní policisté při výkonu služby u hřbitova v obci Choryně zastavili v sobotu krátce před desátou hodinou dopoledne řidiče, který odjížděl od hřbitova, a vyzvali ho mimo jiné k dechové zkoušce na alkohol. Devětapadesátiletý řidič, který jel z hřbitova do místa bydliště v Choryni, měl v dechu 1,78 promile alkoholu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky s trestní sazbou do jednoho roku. 
 
Od začátku roku do dnešního dne jsme v okrese Vsetín přistihli už 660 řidičů především pod vlivem alkoholu, ale i drog. Z celkového počtu se v 290 případech jednalo o řidiče motorových vozidel, kteří měli v dechu do 1 promile (přestupek s pokutou do 20 000 korun a zákazem řízení až na 1 rok), ve 105 případech se jednalo o podnapilé cyklisty (do 1 promile pokuta až 20 000 a nad 1 promile pokuta do 50 000 korun), dále jsme přistihli 92 řidičů pod vlivem drog (výše trestu se odvíjí od výsledků odborného vyjádření zaměřené na míru ovlivnění návykovou látkou) a 173 řidičů, kteří nadýchali nad 1 promile – tito řidiči se usednutím za volant v podnapilém stavu dopustili, tak jako řidič v Choryni, trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky s trestní sazbou do 1 roku.
 
Oproti loňskému roku se v letošním roce jedná o nárůst o 89 opilých řidičů. Za stejné období loňského roku jsme přistihli 571 řidičů ovlivněných alkoholem.
 

3. listopadu 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem