Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na hřišti se nevěnoval sportu, ale krádeži

Bruntál- poškodil a odcizil věci za 160 tisíc, stíhán za alkohol, neoprávněně vybírala peníze a další  

 
Nepřišel se věnovat sportovním aktivitám
Pravděpodobně během uplynulých tří dnů ( tedy od 5.11. do 7.11.2011) se dosud neznámý pachatel v obci Moravskoslezský Kočov zaměřil na místní sportovní areál, ale ne se záměrem si zasportovat. Svou pozornost pachatel věnoval objektu plechové garáže, která je součástí místního fotbalového hřiště. Násilným způsobem překonal vstupní vrata a odtud odcizil zahradní traktor se sběrným košem, radlici, dvě motorové kosy a elektrocentrálu. Rovněž nenechal bez povšimnutí ani uskladněnou světelnou tabuli, kterou značně poškodil.     
Tělovýchovné jednotě Bruntál svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši přes 160 tisíc Kč a to jak odcizením věcí, tak i poškozením zařízení.
 
Společně páchali trestnou činnost
Dne 7.11.2011 bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže dvěma mužům ve věku 25 a 35let. Podezřelí měli společně v době od 16.9.2011 do 17.9.2011 v Horním Benešově, část Luhy,
poškodit výpustný šroub u nádrže nákladního vozidla Tatra, které bylo zaparkované na vedlejší komunikaci. Následně z něj odčerpali 25 litrů motorové nafty. Jejich jednáním došlo i k úniku   několika litrů nafty na komunikaci. Muži měli rovněž připravené osobní motorové vozidlo Fiat Punto, které bylo zaparkované přibližně 150m od místa činu. 
Na základě prověření oznámení se na místo dostavila policejní hlídka. Pravděpodobně byli muži vyrušeni a z místa utekli směrem na obec Lichnov. Na místě zanechali kanistr s odcizenou naftou a opodál zaparkované nezajištěné vozidlo Fiat.
Následným šetřením a prověřováním byla celá věc objasněna a muži byli zadrženi.  
 
 
Ujetí od nehody
V pondělí 7.11.2011 v průběhu doby od 18:00 do 20:00 hodin na parkovišti u Městských lázní v Krnově došlo k poškození zaparkovaného vozidla Škoda Fabia. Pravděpodobně nezjištěný řidič neznámého vozidla při parkovacím manévru narazil do vozidla Fabia, na kterém vznikla škoda ve výši okolo 10 tisíc Kč.  
 
  
Neoprávněně nakládala s penězi
Dne 7.11.2011 bylo zahájeno trestní stíhání 55leté ženy pro přečin zpronevěry. Tohoto jednání se měla dopouštět v Bruntále průběžně od ledna 2009 do dubna 2011. Na základě zmocnění k nakládání s peněžními prostředky Společenství vlastníků bytových jednotek si během uvedené doby vědomě a neoprávněně přisvojila finanční prostředky pro vlastní potřebu, které jí byly svěřeny. Jednalo se přibližně o dvě desítky výběrů z účtu a prostřednictvím platební karty v různých peněžních hodnotách. Celkově zpronevěřila částku ve výši okolo 400 tisíc Kč.
Trestní stíhání ženy je vedeno na svobodě a hrozí jí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest. 
 
 
Chodec rychle reagoval
O velkém štěstí může hovořit 60letý muž z Krnova. Dne 7. 11. 2011 krátce po 19 hodině v Krnově na ulici V Osadě řidička s osobním vozidlem Ford Escort se během jízdy snažila vyhnout a nesrazit právě běžícího psa. Při tomto manévru najížděla k pravému okraji komunikace, kde právě stál 60letý chodec. Tento si všiml vzniklé situace a dokázal včas uskočit před vozidlem.    Následkem prudkého pohybu muži spadly z obličeje dioptrické brýle, které následně skončily pod koly vozidla.
Ke zranění zvířete ani osob nedošlo. U řidičky byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem.
  
 
Je stíhán za alkohol
V těchto dnech bylo zahájeno trestní stíhání 19letého mladíka z Albrechticka pro přečin
Ohrožení pod vlivem návykové látky. Skutku se měl dopustit tím, že dne 31.8.2011 v nočních hodinách řídil ve Městě Albrechticích osobní motorové vozidlo VAZ a při průjezdu mírné pravotočivé zatáčky nezvládl řízení vozidla a narazil do oplocení u rodinného domu na ulici Celní. Na základě dechové zkoušky byla u řidiče zjištěna hodnota 1,59 promile alkoholu a rovněž skutečnost, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění.   
Trestní stíhání probíhá na svobodě.
 
 
                      komisař por. Ing. Křištofová Ivana
 
 za 7.11.20111
 
 
 

vytisknout  e-mailem