Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na jaře vedou drobné krádeže

Zloděje zajímá hlavně zahradní nářadí 

S přibývajícím jarním počasím stále více lidí pracuje venku okolo domu a na zahrádce. Hned toho využili i nepoctivci a vyrazili na "lov". Policisté zaregistrovali množící se oznámení o krádežích zahradní techniky, nářadí a nejrůznějšího náčiní.
 
Broumovští policisté například hledají zloděje, který koncem minulého týdne vypáčil kůlnu u rodinného domku v Ruprechticích a odcizil z ní motorový křovinořez. Podobné oznámení učinil i majitel domu v Bohdašíně u Teplic nad Metují. Tomu dosud nezjištěný poberta během několika hodin odcizil z neuzamčené dílny motorovou pilu v hodnotě 14.000 korun. Drzý zloděj vešel za bílého dne dovnitř a kradl.
 
Do třetice nahlásil krádež majitel rekreační chatky v Náchodě, Bražci. Zloděj vypáčil okenice, vnikl dovnitř a tam sebral plynové lahve a další vybavení. Tam sice zloděj žádnou techniku nesebral, ale nejspíš jen proto, že tam žádnou nenašel. Všechny tyto případy se staly během několika málo dní koncem uplynulého týdne. 
 
Policisté apelují na majitele zahrad, chatek a chalup, aby své náčiní nenechávali zbytečně na očích nenechavců. Také je dobré všímat si cizích lidí, kteří se potulují okolo, nakukují přes ploty, buď jim nebo sousedům, a v případě podezření, že by mohlo jí o nějaké nenechavce, ať klidně přivolají policii. Hlídka vždy na místě situaci prověří.
 
por. Bc. Eva Prachařová
11. dubna 2011

vytisknout  e-mailem