Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na jarní projížďky se těšil celou zimu, teď mu kolo ukradli

ČESKOLIPSKO - Zloděj ho připravil o horské kolo za 36 000 korun. 

Celou dlouhou zimu se těšil na jarní projížďky na kole 41letý muž z Nového Boru. V noci z 31. března na 1. dubna mu jeho "miláčka" ale někdo odcizil ze sklepní komory panelového domu v Novém Boru. Zloděj se k němu dostal po vypáčení tří dveří. Domníváme se, že do domu mohl vklouznout s někým z obyvatel domu. V některých  panelových domech se nájemníci střídají tak často, že se navzájem skoro neznají, a toho zloději využívají. 

Odcizené kolo si majitel pořídil za 36 000 korun a věnoval mu velkou péči.  Jedná se o černobílé horské jízdní kolo tovární značky Merida 96 velikosti "L" celoodpružené,  z carbonu . Narozdíl od zveřejněné fortografie mělo v současné době spodní rám kostry přestříkaný na černou barvu. Je pravidelně servisované.

Pokud kolo z fotografie, kterou zveřejňujeme pod textem,  uvidíte v jakékoliv  bazarové nabídce nebo víte o někom, kdo si podobné právě pořídil, informujte nás o tom prosím na lince 158 nebo kontaktujte kteroukoliv služebnu Policie ČR. My si původ takového kola prověříme a může se stát, že to bude právě to, po kterém nyní pátráme.

Když se smůla někomu lepí na paty, tak to pak stojí za to. Muže, který teď přišel o jízdní kolo a nemůže se věnovat své milované cyklistice, se někdo před týdnem navíc pokusil odcizit v místě jeho bydliště v Novém Boru také  jeho osobní vozidlo značky  Škoda Octavia. Nepovedlo se to jen proto, že z něj majitel vyndal baterii, aby si jí doma dobil. Zloděj s autem sice neodjel, ale totálně zničil spínací skříňku a celé ho zablokoval. Jeho transport do servisu tak byl hodně problematický. Ani pachatele tohoto skutku zatím neznáme.

2. 4. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
Oddělení tisku a prevence
Česká Lípa

Odkazy do noveho okna

odcizené kolo s oznamovatelem

odcizené kolo s oznamovatelem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem