Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na jízdu se posilnil

LITOMĚŘICE - Dechová zkouška ukázala hodnotu 2,12 promile! 

V sobotu ve večerních hodinách zastavila hlídka úštěckých policistů motorové vozidlo podezřele se pohybující po komunikaci u obce Dubičná. Za volantem vozidla seděl 61letý muž, který vykazoval známky požití alkoholu, což potvrdila i dechová zkouška. Řidič nadýchal 2,12 promile. Další jízda mu byla zakázána a po vystřízlivění mu policisté sdělili podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě soudem uznané viny hrozí podezřelému až roční trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 

Na parkovišti byl zloděj
 

V pondělí v odpoledních hodinách přijali litoměřičtí policisté oznámení o krádeži věcí z vozidla. Zatímco poškozený navštívil litoměřické nákupní centrum, podíval se mu do jeho vozidla zloděj. Pravděpodobně jej přilákala tzv. diplomatická aktovka ponechaná viditelně ve voze. Do vozidla vnikl zloděj nezjištěným způsobem a odnesl si aktovku v hodnotě 2500 korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.
 

Odemčené a s klíči v zapalování
 

Koncem minulého týdne byl v Terezíně v ul. Litoměřická odcizen zaparkovaný osobní vůz zn. Škoda Felicia. Automobil zmizel před jedním domem krátce před polednem. Majitel vozu se od něj vzdálil na pouhých 5 minut, ale zapomněl jej uzamknout a navíc ponechal klíčky v zapalování. Způsobená škoda byla odhadnuta na 15 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po neznámém pachateli. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Litoměřice, 11. 11. 2014, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem