Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Na Karlově náměstí přepadli stařenku

Kriminalisté zabývající se problematikou loupeží pátrají po dvojici mladíků, kteří v neděli dne 19. prosince 2010 přepadli na Karlově náměstí v Praze 2 dvaaosmdesátiletou stařenku.  

Starší paní si mladíci vytipovali krátce před desátou hodinou dopoledne ve stanici metra Karlovo náměstí na trase B. Začali ji sledovat hned poté, co vystoupila ze soupravy, a šla směrem k východu. V okamžiku, kdy vyjela po eskalátorech vedoucích do ulice Resslova až nahoru, doběhli ji a přepadli. Povalili ji na zem a začali se s ní přetahovat o kabelku. Protože se bránila, chvíli ji táhli za sebou. Nakonec ji ale pustila a pachatelé z místa utekli. Naposledy byli viděni v ulici Václavská, kde jejich stopa mizí.
 
Policii se v průběhu vyšetřování podařilo získat záběry z kamerového systému instalovaného v prostorách metra. Má tak k dispozici popis obou pachatelů. Oba mohou být ve věku mezi 20 – 25 lety, mají hubené, přibližně 180 cm vysoké postavy. První z nich má krátce střižené hnědé vlasy s kouty a světlou pleť. Oblečen byl do šedé bundy do pasu s dvěma rovnoběžnými bílými pruhy na rukávech a modrých džínů. Na nohou měl bílé sportovní boty a na rukou černé rukavice. Druhý pachatel měl černé krátce střižené vlasy a tmavou pleť. Oblečen byl do černé bundy do pasu, ze které mu vyčnívala modrá kapuce, modrých džínů a černých sportovních bot.
 
Případ vyšetřují kriminalisté jako loupež. Pokud budou pachatelé dopadeni a odsouzeni, mohli by strávit za mřížemi 2 až 10 let.
 
Jakékoliv informace k těmto hledaným mužům přijme Policie ČR kdykoliv na tel.: 974 852 101, případně na lince 158.  
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 6.1.2011
 
 
Odkazy do noveho okna

pachatelé loupežného přepadení

pachatelé loupežného přepadení 

Detailní náhled

pachatelé loupežného přepadení

pachatelé loupežného přepadení 

Detailní náhled

pachatelé loupežného přepadení

pachatelé loupežného přepadení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem