Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na Kladensku opět zasahoval vrtulník

KLADENSKO - Řidiči, dbejte při usednutí za volant zvýšené obezřetnostil. 

Kladenská policie opět upozorňuje řidiče, aby usedali za volant odpočatí a při jízdě se vždy plně věnovali řízení a dodržovali všechny bezpečnostní předpisy silničního provozu. Alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Neukázněností a neopatrností některých řidičů dochází k častým dopravním nehodám, při kterých jsou mnohdy vážně zraněni nejen řidiči, ale i jejich spolujezdci
.
Řidiči, dbejte při usednutí do motorového prostředku zvýšené obezřetnosti a buďte ohleduplní k ostatním účastníkům silničního provozu, neboť někteří řidiči, kteří tyto dopravní předpisy nerespektují nejenže ohrožují svůj život a zdraví, ale především ohrožují zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu. 
 
V kladenském okrese v posledních dnech došlo k několika vážným dopravním nehodám, které si vyžádaly nejen zranění těžkého charakteru, ale i vážná zranění s následkem smrti. Při zasahování všech složek integrovaného záchranného systému byl využiti k transportu těžce zraněných osob i vrtulník Letecké záchranné služby.
 
Čtyři případy dopravních nehod v okrese Kladno.
 
V odpoledních hodinách kolem sedmnácté hodiny v úterý 30. dubna 2014 se stala dopravní nehoda na křižovatce nedaleko obcí Stehelčeves a Buštěhrad na Kladensku. Při dopravní nehodě se střetlo osobní vozidlo Škoda Fabia a dodávkové vozidlo Fiat Ducato. Po nárazu obě vozidla skončila mimo pozemní komunikace v původním směru své jízdy.
 
Z osobního vozidla, kde cestovala tříčlenná posádka, byla těžce zraněná čtyřiceti jednaletá spolujezdkyně, která byla ihned transportována vrtulníkem Letecké záchranné služby do nemocnice v Praze. Šestnáctiletý spolujezdec ze zadního sedadla byl převezen rychlou záchrannou službou do kladenské nemocnice na vyšetření. Čtyřiceti pětiletý řidič osobního vozidla z okresu Příbram neutrpěl žádné zranění. Dodávkové vozidlo, v kterém byla šestičlenná posádka, řídil třiceti pětiletý řidič z okresu Louny. Z tohoto vozidla byli do kladenské nemocnice převezeni se zraněním lehčího charakteru dva muži.
 
V současné době probíhá šetření této dopravní nehody a pravděpodobnou příčinou bude nedání přednosti v jízdě. Alkohol u obou řidičů byl na místě dopravní nehody vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Předběžně vzniklá škoda byla vyčíslena na částku 100 000,-Kč.
 
V sobotu 27. září 2014 po čtrnácté hodině došlo k dopravní nehodě mezi obcemi Blahotice a Vítov na Slánsku. Při dopravní nehodě se střetla dvě osobní vozidla značek VW Caddy a Škoda Superb. Po nárazu sjelo vozidlo VW Caddy mimo komunikaci a následně se střetlo bokem vozu se stromem. Řidičem tohoto vozidla byl dvaceti devítiletý muž z okresu Chomutov, který utrpěl zranění lehčího charakteru a jeho třiceti tříletý spolujezdec byl s vážným poraněním transportován vrtulníkem Letecké záchranné služby do nemocnice v Praze. V druhém vozidle cestovala čtyřčlenná rodina, která vyvázla bez zranění.
 
Příčina dopravní nehody je nyní předmětem šetření. Technická závada nebyla na místě zjištěna. Dechovou zkouškou byl vyloučen alkohol u obou řidičů. Způsobená škoda činí 80 000,-Kč.
Téhož dne v sobotu 27. září 2014 několik minut před třináctou hodinou se stala dopravní nehoda nedaleko čerpací stanice v obci Stehelčeves. Účastníky této dopravní nehody byli řidiči, a to osobního vozidla Daewoo Matiz a motocyklu Harley Davidson. Při této dopravní nehodě nedošlo k zranění žádné osoby.
Dopravní nehoda se prošetřuje a pravděpodobnou příčinou je nedání přednosti v jízdě.
 
Policisté provedli na místě šetření a při provedení dechové zkoušky u obou řidičů, byl u padesáti pětiletého řidiče osobního vozidla výsledek dechové zkoušky pozitivní s naměřenou hodnotou 1,94 promile alkoholu v dechu. Dne 29. září 2014 bylo muži z Kladna sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Dalším řidičem, který usedl za volant pod vlivem alkoholu a způsobil dopravní nehodu je šedesáti čtyřletý muž z Kladenska. V neděli 28. září 2014 v odpoledních hodinách v obci Stochov ve Vodárenské ulici řídil osobní vozidlo Peugeot, kdy nezvládl levotočivou zatáčku a naboural do plotu domu. Provedenou dechovou zkouškou byla u řidiče naměřena hodnota 1,90 promile alkoholu v dechu. Nyní je řidič podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
1.října 2014
 
Odkazy do noveho okna

DN na křižovatce u obce Buštěhrad - Stehelčeves

Pozemní komunikace Buštěhrad - Stehelčev... 

Detailní náhled

DN na křižovatce u obce Buštěhrad - Stehelčeves

Motocykl Harley Davidson 

Detailní náhled

DN na křižovatce u obce Buštěhrad a Stehelčeves

Osobní vozidlo Daewoo Matiz 

Detailní náhled

DN na křižovatce u obce Buštěhrad a Stehelčeves

Motocykl po nárazu 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u Blahotic

Vozidlo Škoda Superb po nárazu  

Detailní náhled

Dopravní nehoda u obce Blahotice

Silnice Vítov - Blahotice 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u obce Blahotice

Vozidlo mimo komunikaci 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u obce Blahotice

Osobní vozidlo VW Caddy 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u obce Blahotice

Vozidlo po střetu 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u obce Stehelčeves

Vozidlo Fiat Ducato 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u obce Stehelčeves

Dodávkové vozidlo po střetu 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u obce Stehelčeves

Vozidlo mimo komunikaci 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u obce Stehelčeves

Osobní vozidlo po střetu 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u obce Stehelčeves

Osobní vozidlo Škoda Fabia  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem