Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

"Na kole jen s přilbou" - cyklostezka Koleje na Novojičínsku

MS kraj – zaměřeno na používání ochranných bezpečnostních přileb 

V letních měsících opět odstartovala osvětová preventivní kampaň „Na kole jen s přilbou“. Hlavním záměrem projektu je přispět ke snížení nehodovosti, eliminovat tragické následky dopravních nehod cyklistů a upozornit na smysluplnost nošení cyklistické přilby, která je v České republice povinná pro cyklisty mladší 18 let.
Faktorů zapříčiňujících dopravní nehody u cyklistů je hned několik. Nejčastěji se jedná o alkohol či jiné návykové látky, nepřiměřenou rychlost a nedostatečné věnování se jízdě.
Na Novojičínsku se letos konala tato akce v období letních prázdnin, 26. července 2022, u cyklostezky Koleje, která vede z Nového Jičína do Hostašovic. Policisté z oddělení prevence a z obvodního oddělení Nový Jičín oslovili desítky cykloturistů, upozornili je na nebezpečí jízdy bez ochranné přilby a zároveň poradili, jak ji správně na hlavu připevnit. K aktivitě se připojil také pracovník BESIPu.
Cyklisté s policisty o problematice používání příleb se zájmem diskutovali a ke zvýšení bezpečnosti jízdy na kole získali drobné reflexní předměty v podobě odrazek, reflexních pásků a šlí.

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení prevence
por. Bc. Marika Jeličová
27. července 2022

Odkazy do noveho okna

PCR3 (1)

PCR3 (1) 

Detailní náhled

PCR2 (1)

PCR2 (1) 

Detailní náhled

PCR1 (1)

PCR1 (1) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem