Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na kole jen s přilbou na cyklostezce v Dolánkách u Turnova

SEMILSKO – Policisté se zaměřili na bezpečnost cyklistů. 

2
Již podruhé v letošním roce vyrazili policejní preventisté z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje na cyklostezky. Tentokrát ve středu 8. května zavítali do Dolánek u Turnova, kde v rámci projektu „Na kole jen s přilbou“ poskytovali cyklistům cenné preventivní informace. Zvlášť těm nejmladším poradili, jak mít správně nasazenou přilbu a vybavené jízdní kolo, než začnou pokořovat první kilometry na svých jednostopých strojích. Zároveň je obdarovali užitečnými doplňky, jako jsou reflexní samolepky, světla na kolo nebo reflexní trubičky do výpletu kol.

V neposlední řadě upozornili na požívání alkoholických nápojů, jelikož i pro cyklisty platí nulová tolerance a v případě jízdy pod vlivem alkoholu jim hrozí právní postih. Policisté žíznivým cyklistům nabídli jako variantu nealkoholické pivo a alkohol doporučili až po sportovním výkonu, kdy už nebudou mít v plánu řídit.

I v následujících měsících budou mít cyklisté možnost se setkat s policisty na různých cyklostezkách v Libereckém kraji.
 

10. 5. 2024
nprap. Libor Barták
preventista KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem