Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Na koleje pachatel umístil dřevěný pražec, do kterého poté narazil vlak

TŘEBÍČSKO: Vlak naštěstí nevykolejil 

Třebíčští kriminalisté pátrají po pachateli, který umístil na železniční trati Bransouze - Okříšky na koleje dřevěný pražec, do kterého poté narazil projíždějící vlak.
V pondělí 12. května přijali policisté po jedenácté hodině večer na tísňové lince oznámení o střetu vlaku s neznámým předmětem. Vlak, ve kterém cestovalo přibližně dvacet osob, naštěstí nevykolejil, musel ale po střetu zastavit. Ke zranění osob nedošlo. Na místo vyjely okamžitě policejní hlídky. Policisté provedli šetření a zjistili, že vlak jedoucí ve směru do obce Okříšky narazil do dřevěného pražce, který položil na traťovou kolej neznámý pachatel. Ke střetu došlo přibližně 300 až 400 metrů od Okříšek ve směru na Přibyslavice. Pražec vlak nárazem rozštípal.
Na základě provedeného šetření policisté zjistili, že dřevěný pražec pachatel na koleje umístil večer v době mezi devátou a jedenáctou hodinou. Lokalitu, kde ke střetu vlaku s pražcem došlo, i široké okolí, policisté prohledali, dále pátrali po pachateli i v okolních obcích. Prověřování případu převzali kriminalisté třebíčského územního odboru. Provedli šetření, ohledání místa činu a zajistili stopy. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu obecného ohrožení, případ dále prověřují.
 
Žádáme občany, kteří si v pondělí večer v době mezi devátou a jedenáctou hodinou všimli v lokalitě, kde ke střetu vlaku s pražcem došlo, podezřelé osoby nebo osob, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Rovněž uvítáme jakékoli další informace směřující k dopadení pachatele.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
13. května 2014  

vytisknout  e-mailem