Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na kontě má pět vozidel

MOST - Kriminalisté objasnili vloupání do aut; Pátrací relace k nehodě; Vloupání do sklepa 

Na kontě má pět vozidel
Kriminalisté v těchto dnech zjistili, kdo má na svědomí vloupání a krádeže v pěti vozidlech. Skutky se odehrály v průběhu srpna a začátku září v Mostě. Ve všech případech figuruje 29letý Mostečan. Jedno vloupání uskutečnil s dalším společníkem z Mostu. K tomu došlo v ulici Hutnická koncem srpna. Jako terč si vybrali vozidlo Škoda Favorit. V autě odcizili pouze šroubovák a klíč k nádrži. Poškozenému v tomto případě nevznikla žádná škoda. Ani z dalších činů mladý muž nezbohatl. Ze zbývajících čtyř aut si odnesl pouze dva mobilní telefony v hodnotách 2 a 8 tisíc korun. K tomu mu navíc dopomohla náhoda. V dopoledních hodinách si v ulici Nezvala všiml řidiče vozidla Fiat Ducato, jak vystupuje a auto nechává odemčené. Okamžitě se tak chopil příležitosti a telefon v hodnotě 8 tisíc změnil majitele. Podobný scénář se odehrál i u druhé krádeže mobilu. V ulici Vrbenského viděl muže, který vykládá z vozidla Ford Tranzit zboží a kabina auta zůstala odemčená. I zde mu stačil okamžik. Svůj lup pachatel údajně prodal a peníze použil pro svoji potřebu. Mostečan ve věku 29 let byl policejním komisařem obviněn ze spáchání trestných činů krádeže. Stíhán je na svobodě. Jeho komplic je obviněn ze stejného trestného činu. Oba se protiprávního jednání dopustili i přesto, že za sebou mají kriminální minulost. Případ je stále v šetření služby kriminální policie a vyšetřování v Mostě.
 
Občané pomozte při šetření nehody
Mostečtí policisté šetří dopravní nehodu, ke které došlo v pátek 18. září 2009 v 17,22 hodin na silnici I. třídy I/15 na křižovatce Most – Louny – Skršín. Následkem nehody byla srážka vozidel VW Passat tmavě modré barvy a Škoda Octavia stříbrné barvy. Oba řidiči jeli ve směru od Mostu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Vyčíslená škoda je předběžně odhadnuta na 110 tisíc korun. Dechové zkoušky na zjištění alkoholu v krvi u obou účastníků, řidiče VW a řidičky Octavie, byly negativní.
Okolnosti nehody a míra zavinění jsou stále v šetření. Policisté žádají případné svědky nehody, aby je kontaktovali prostřednictvím linky 158 - nebo přímo na pracoviště skupiny dopravních nehod Policie ČR Most – 974 438 251.
 
Lapka ve sklepě
Do sklepa v Mostě, ulici Zdeňka Štěpánka, vnikl zatím neznámý lapka. Přišel si tak k jízdnímu kolu a tašce s elektronářadím. Svým nekalým jednáním způsobil škodu ve výši 16 900 korun. Na částku 600 korun z toho bylo odhadnuto poškození dveří sklepní kóje. Policisté mosteckého obvodního oddělení případ šetří jako trestné činy krádež vloupáním a porušování domovní svobody.

vytisknout  e-mailem