Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na kontě má šest paragrafů

TEPLICE - Loupil, kradl i týral; V krvi měl přes dvě promile a další zprávy. 

Na kontě má šest paragrafů
     Loupežným přepadením skončily sexuální choutky 62letého muže, který byl okraden začátkem listopadu v Teplicích. Kolem třetí hodiny ráno oslovili poškozeného muž a žena, která mu nabídla sexuální služby. On souhlasil a ženu následoval do ztemnělých ulic. Po chvilce je dostihl její kumpán a obvinil poškozeného, že je „úchyl“ a požadoval po něm vydání finanční hotovosti. Ve svých požadavcích byl dosti důrazný. Muže srazil na zem a několikrát jej udeřil pěstí do hlavy, následně mu odcizil 1700 korun a i se spolupachatelkou z místa utekli. Kriminalistům se podařilo totožnost lupičů zjistit, jednalo se o 34letého muže a 20letou ženu, oba byli obviněni ze zločinu loupeže, za který jim hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let. Muž je navíc podezřelý, že po dobu několika let fyzicky napadal svou tehdejší manželku a to i před dětmi, množství útoků a jejich intenzita se stupňovala až do doby, než byl v roce 2008 umístěn do výkonu trestu odnětí svobody. V říjnu loňského roku zase v Bílině fyzicky napadl mladíka, kterému způsobil dvojitou zlomeninu spodní čelisti. Policisté mu dále prokázali, že se v polovině listopadu v Dubí vloupal do zaparkovaného Mercedesu, ze kterého odcizil doklady, peníze, brýle, oblečení a další věci, čímž způsobil celkovou škodu ve výši téměř 50 tisíc korun. Navíc se v Duchcově začátkem tohoto měsíce zmocnil pod záminkou koupě vozidla Renault a neoprávněně jej užíval, navíc auto řídil, ačkoliv má platný zákaz řízení. K obvinění z loupeže mu tak přibylo i obvinění z trestných činů týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě, neoprávněného užívání cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ublížení na zdraví a krádeže. Policisté podali návrh na vzetí obviněného do vazby, vyšetřování ženy, která společně s ním přepadla muže, probíhá na svobodě.
 
V krvi měl přes dvě promile
     Další nezodpovědný člověk, který si sedl za volant pod vlivem alkoholu, skončil na policejní služebně. Muže ve věku 22 let zastavila o víkendu hlídka strážníků městské policie v obci Jeníkov. Když byl vyzván k předložení dokladů, ukázal jen občanský průkaz. Muž totiž řidičský průkaz vůbec nevlastní, navíc vykazoval známky požití alkoholu. Dechovou zkoušku ale strážníkům odmítl, teprve když na místo přijeli policisté, podrobil se orientační dechové zkoušce, při které mu byla naměřena hodnota 2,17 promile alkoholu v dechu. Nezodpovědnému mladíkovi bylo sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí maximálně roční vězení.
 
Vykradl dům a vzal i auto
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Kostomlatech pod Milešovkou vloupal do rodinného domu. Po překonání okna vnikl do domu, ze kterého odcizil peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí a klíče od osobního vozidla Škoda Octavia. Vozidlem, které stálo zaparkované v přístřešku u domu, poté za pomoci odcizených klíčů z místa činu odjel. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 180 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo dne 18. 11. 2011v době od 05.30 do 13.30 hodin v Krupce, ul. Kollárova. Dosud nezjištěný řidič s neustanoveným vozidlem poškodil levou zadní část zaparkovaného automobilu tovární značky Fiat, a aniž by splnil svou zákonnou povinnost, z místa nehody ujel.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 262 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 21. 11. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina
Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem