Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na koupalištích pozor na krádeže odložených věcí

Jedna ze základních rad zní: provozovatelé koupališť jistě nabízí návštěvníkům trezory nebo jiná určená místa pro úschovu zejména cenností a osobních dokladů. Určitě se vyplatí využít těchto služeb.  

Na koupalištích pozor na krádeže odložených věcí
 
      Sezóna letních dovolených je již v plném proudu a navíc, školákům začaly prázdniny. Vzhledem k teplému počasí otevřeli někteří provozovatelé venkovní koupaliště již koncem května, ostatní je následovali počátkem června. Venkovní koupaliště se za příznivého počasí určitě naplní. Návštěvníci se jistě těší na příjemně strávené dny. Zároveň je ale potřeba upozornit, aby si dávali pozor na své věci, a to nejen v areálech.
       Policie České republiky ve spolupráci s obecní (městkou) policií situuje v letní sezóně hlídky do míst, kde se koupaliště nacházejí. Odpovědnost za věci je ale také záležitostí návštěvníků. Ti, kteří přijíždějí vozidly a nechávají je po celé dny odstavená na parkovištích a jiných vyhrazených místech, by neměli v autech ponechávat žádné věci (ať se jedná o drahé věci v kufrech, natož pak třeba kabelky viditelně odložené na sedadlech). V areálech koupališť pak může docházet ke krádežím věcí, které jejich majitelé takzvaně ponechají bez dozoru. Jdou zchladit do vody a tašku s věcmi nechají na dece, popřípadě ji uloží do „bezpečí“ - tedy pod deku. Když se vrátí, zjistí, že vše je pryč. A začne vzpomínat, co v tašce měli a o co přišli.
       Jedna ze základních rad zní: provozovatelé koupališť jistě nabízí návštěvníkům trezory nebo jiná určená místa pro úschovu zejména cenností a osobních dokladů. Určitě se vyplatí využít těchto služeb. Dále, je nezbytně nutné nosit s sebou na koupaliště peněženku s vyšší finanční částkou, platební kartou a všemi osobními doklady?
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
 

vytisknout  e-mailem