Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na krádež si půjčil vrtačku a štafle

MOSTECKO - Řemeslníkům řekl, že si zapomněl klíče od bytu, hlídka ho přistihla již v bytě; Venku se ženy častovaly jadrnými nadávkami. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zločinu krádeže, přečinů porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněného užívání cizí věci a poškození cizí věci 37letého muže z Litoměřic a ze zločinu krádeže, poškození cizí věci 34letého muže z Litvínova. Starší se měl vloupat do bytu v Mostě, ve spolupachatelství pak měli krást v areálu jedné firmy u Litvínova.

Muž z Litoměřic měl koncem dubna v mostecké ulici Pionýrů přijít v poledne do domu, kde zrovna pracovali pracovníci jedné firmy na instalaci zařízení. Požádal je o zapůjčení vrtačky s tím, že se potřebuje dostat do svého bytu, protože nemá klíče. Tou se pak snažil u vstupních dveří překonat zámek u bytu, což se mu však nepodařilo. Zapůjčil si štafle, které objevil za vchodovými dveřmi do domu, a odešel s nimi před dům. Pomocí nich vylezl k oknu přízemního bytu, které rozbil a poškodil a následně vnikl do bytu. Tam si připravil k odcizení televizor, který však odnést už nestihl. Na místo dorazila přivolaná hlídka policie, která nenechavce omezila na svobodě. Muž policii pro změnu uvedl, že do bytu vnikl proto, aby svému bratranci přinesl jeho věci, což se nezakládalo na pravdě. Již v minulosti byl potrestán a skutek měl spáchat v době nouzového stavu.

Obviněný má mít na svědomí i další  krádež. Spolu s 34letým mužem z Litvínova měli vniknout na Litvínovsku do areálu jedné firmy. Tam se za použití násilí dostali do budovy a poté i do některých místností, ze kterých měli odcizit klíče od osobních a nákladních vozidel, různé nářadí, nezjištěný počet montérek a triček. Při vloupání poškodili okna v areálu a vstupní vrata do objektu. Při krádeži měl muž z Litoměřic v areálu užít k jízdě zaparkované vozidlo, které nastartoval pomocí odcizených klíčů. V něm z areálu neodjeli, protože jim v tom bránily okolnosti na místě a tak ho  odstavili uvnitř u vstupní brány. Muž řídil, i když má platný zákaz řízení. Část odcizených  věcí policie zajistila, většinu lupu však dvojice rozprodala. Poškozená firma vyčíslila způsobenou hmotnou škodu na částku 92 tisíc korun.

Muž z Litvínova je v současné době ve vazební věznici, kam ho soud poslal minulý týden pro drogovou kriminalitu. Obviněný z Litoměřic je stíhán na svobodě. Oba dva mají bohatou kriminální minulost a oba čeká s ohledem na dobu spáchání kriminality trest přísnější než kdykoliv jindy.  

Ženy se častovaly  vulgarismy v domě i před ním
Hádka mezi dvěma ženami vyvrcholila tento měsíc v době kolem poledne slovním napadáním s nadávkami, vulgarismy a sprostými výrazy. Spor začal nejprve v chodbě domu v obci na Litvínovsku. Poté se obě ženy přemístily před dům, kde v pořvávání jadrných výrazů měly pokračovat. Incident mezi nimi trval několik minut, odehrával se na místě veřejnosti přístupném a vzbudil pozornost kolemjdoucích. Poté co si ženy „vyříkaly“, co měly na srdci, odebraly se do svých domovů. Případem hrubé neslušnosti se zabývali hamerští policisté a ženám ve věku 23 let sdělili nyní ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

Most 11. června 2020
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem