Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na likéru si nepochutná

TEPLICE - Chtěla odnést pět lahví alkoholu; Ukrást nic nestihli a další zprávy.  

Na likéru si nepochutná
     Na známý bylinný likér zřejmě dostala neodolatelnou chuť 19letá žena, která v teplickém obchodním centru odcizila pět lahví alkoholu v hodnotě 700 korun. Lup si schovala do tašky, neunikla ale pozornosti ochranky, která přivolala policisty. Ti následně sdělili zlodějce, která už byla v minulosti stíhána za podvod, ale i loupeže, sdělili podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za který může strávit až tři roky ve vězení.
 
Ukrást nic nestihli
     Do zahradní chatky v Dubí se vloupali dva muži ve věku 32 a 33 let. V odpoledních hodinách rozbili okno objektu, než však stačili něco odnést, zadržela je hlídka městské policie. Oba strávili noc v policejní cele a vyslechli si sdělení podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu. Oběma spolupachatelům, jejichž vyšetřování probíhá na svobodě, hrozí až dvouleté tresty odnětí svobody.
 
Řídil pod vlivem
     Až rok ve vězení může strávit 31letý muž, který si sedl za volant auta, ačkoliv před jízdou požil alkohol. Dopravní policisté, kteří ho kontrolovali ve Štrbicích, mu při dechové zkoušce naměřili 1,6 promile alkoholu v dechu. Muži byl zadržen řidičský průkaz a bude se zodpovídat ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Pozor na své věci!
     Přes opakovaná varování policistů, aby si lidé dávali pozor na svůj majetek nejen při nákupech, ale i během ukládání věcí do auta, jsou někteří spoluobčané nepoučitelní. Dokládá to i případ krádeže, který prověřují tepličtí kolegové.
     Žena, která si ukládala nákup do svého auta, nechala na nákupním vozíku svou kabelku, čehož využil neznámý lapka. Když si ji chtěla po uložení věcí vzít, zjistila, že je kabelka i s peněženkou, doklady, mobilem a dalšími věcmi pryč. Celkem přišla o věci za více jak sedm tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Zmizel kabel i rozvodná skříň
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který ze stavební parcely v Srbicích odcizil kabel, elektroměr a rozvodné skříně. Škoda byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 16. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem