Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na lounských silnicích

LOUNY – Přehled dopravní nehodovosti; Uplynulá dopravní akce. 

Přehled dopravní nehodovosti od 30. 7. do 5. 8. 2018
V uplynulém týdnu vyjížděli policisté na lounském okresu k 25 dopravním nehodám. Naštěstí při nich nedošlo k těžkému zranění ani k úmrtí. Lehce zraněno bylo na silicích 10 osob. Škoda způsobená střety dosáhla částky 1 518 000 korun. Způsob jízdy se podílel na kolizích ve 12 případech. Zvěř vběhla pod kola řidičům 4krát, stejně tak se na kolizích podílela rychlost. V pěti případech nedali před nárazem řidiči přednost v jízdě. U všech řidičů se při dechových zkouškách objevila na přístroji nula.
O víkendu se přihodilo 10 dopravních nehod. Lehce zraněno při nich bylo 5 osob. Víkendové střety způsobily škodu ve výši 598 tisíc korun. Způsob jízdy se ve statistikách podepsal na 6 případech. Nepřiměřenou rychlostí jeli tři řidiči a přednost nedal jeden.

Uplynulá dopravní akce motorkáři
Lounští dopravní policisté se opět účastnili krajské dopravní akce. Páteční téma bylo tentokrát směřováno na motorkáře. Tito řidiči jsou ve slunném a teplém období na silnicích hojně zastoupeni a při dopravních nehodách velice zranitelní. Jejich nehody mívají často fatální následky. Policisté nekontrolovali při této dopravní akci jen je. Jejich pozornosti neunikli ani řidiči automobilů, kteří nedodrželi pravidla silničního provozu. Dopravní policisté zkontrolovali 27 řidičů, se kterými projednali 15 přestupků. Například 5 řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost a 3 nebyli připoutáni bezpečnostními pásy. Nevyhovující technický stav měla 3 vozidla.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
6. srpna 2018

vytisknout  e-mailem