Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na lup jezdil vlakem

LITOMĚŘICKO – Nyní je vazebně stíhán… 

Litoměřickým kriminalistům se podařilo objasnit případy vloupání do bytů, ke kterým docházelo v nedávném období ve Štětí. Tehdy neznámý pachatel vnikl s odstupem několika dnů po překonání vstupních dveří do tří bytů a odcizil šperky, fotoaparáty, mobilní telefony, notebooky a další cennosti. V dalším případě se pokusil vniknout do bytu, ale po překonání zajištění vstupních dveří se dále nedostal, neboť dveře byly zajištěny bezpečnostním řetízkem. Také následující pokus vniknout do sklepních prostor domu se mu nevydařil. Na základě operativní činnosti se podařilo případy objasnit. Kriminalisté zjistili, že výše uvedené skutky má na svědomí jedna osoba - 61letý recidivista z Trutnovska. Kuriózní je skutečnost, že se na místo činu a zpět dopravoval vlakem. Celkem způsobil škodu za více než 60 tisíc korun. Uvedeného jednání se dopouštěl, ačkoliv byl za obdobné skutky v uplynulých třech letech pravomocně odsouzen a potrestán. Obvinění pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody si převzal a nyní je vazebně stíhán.

 

Nález zatajil

Policisté pátrají po neznámém nálezci, který si pravděpodobně přivlastnil cizí mobilní telefon. Telefonní přístroj ztratil poškozený v noci ze středy na čtvrtek při cestě z ulice Stračenská do ulice Obchodní ve Štětí. Hodnota telefonu je vyčíslena na 15 tisíc korun. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci.

 

Jezdí přes zákaz

Policisty tento týden zaměstnávali také řidiči, kteří řídili motorová vozidla i přes zákaz. Celkem sedm kontrolovaných řidičů usedlo za volant vozidla i přes vyslovený platný zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Jeden z těchto hříšníků měl dokonce zákazy tři a další měl platné dva zákazy a navíc pozitivní test na drogy. Podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání všem již bylo sděleno. V případě soudem uznané viny hrozí dotyčným až dvouleté vězení.

 

 

Litoměřice, 3. 2. 2017, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 207

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem