Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na lup přijela autem

MOST - Ve vsi kradla v rekonstruovaném domě za tmy; Do vězení se mu nechtělo, byl doma; Loupež si dívka vymyslela.  

Policisté v Mostě obvinili koncem minulého týdne z přečinu krádeže vloupáním 21letou ženu z Teplicka. Podle kriminalistů měla mladá žena v nočních hodinách ze čtvrtka na pátek přijet osobním autem do obce na Mostecku. Vnikla na pozemek rodinného domu, který je v současné době prázdný a rekonstruován, vloupala se dovnitř domu a z něj odnesla kufry s nářadím, kotoučovou pilu a další věci, vše v celkové hodnotě 16 tisíc korun. Část lupu stihla prodat během zpáteční cesty do místa svého bydliště, část lupu policie zajistila a vrátila zpět poškozenému majiteli. Obviněná je stíhána na svobodě a hrozí jí až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Spor kvůli ženě skončil napadením
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil minulý týden z přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví 28letého muže z Lounska. Ten měl v Mostě na místě veřejnosti přístupném po předchozí slovní rozepři napadnout o rok staršího muže z Chomutovska. Oba muži se znali a motivem napadení byl spor kvůli ženě. Obviněný měl poškozeného udeřit do obličeje, povalil ho na zem a opakovaně ho bil do obličeje pěstí. Napadený utrpěl zranění v obličeji, které si vyžádalo lékařské ošetření a dvoutýdenní pracovní neschopnost.

 

K loupeži nedošlo, dívka si ji vymyslela
Mostečtí kriminalisté šetřili případ loupeže, ke kterému mělo dojít začátkem března krátce před 19. hodinou. Podle poškozené slečny k ní měli na ulici v mosteckém sídlišti přistoupit neznámí čtyři muži, kteří ji měli obstoupit, přidržet za ruce a ze zad jí měli sundat vak, ze kterého jí po prohledání vyndali finanční hotovost ve výši 1 600 korun a poté z místa utekli. Prováděným šetřením policisté kriminální služby zjistili, že k loupeži nedošlo a poškozená si ji vymyslela. Přišla domů pozdě a chybějící peníze, které půjčila svému příteli, rodičům zdůvodnila loupeží. Případ policie odložila.

 

Do vězení nenastoupil, byl doma
Výkon trestu oddaloval 31letý muž z Mostu. Policisté hlídkové služby v rámci pátrání a vydaného příkazu k dodání do výkonu trestu pro něj koncem minulého týdne zamířili do místa jeho bydliště. Byl doma, a ač si koncem ledna převzal výzvu k okamžitému nástupu do vězení, na tu nijak nereagoval a setrvával v bytě. Policie ho zadržela, sdělila mu podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poté ho eskortovala do věznice.

 

Zloděj kradl z balkónu věci
Litvínovští policisté šetří případ krádeže a porušování domovní svobody, který se stal minulý týden. Neznámý pachatel vnikl na balkón přízemního bytu, ze kterého odcizil oblečení v hodnotě necelých pěti tisíc korun. Poté se pokusil vniknout do bytu, což se mu nepodařilo.

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 5. dubna 2016

 

vytisknout  e-mailem