Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na lup šli vybaveni heverem

MOST - Z bytu odnesli lup v dece a prostěradle; Díky sběračům kovů nešla čtyři dny televize a další 

 Mostečtí kriminalisté odhalili povedenou trojici pachatelů, kteří v Mostě vykradli byt. Jeho majitel nebyl doma a lapkové to moc dobře věděli. Na lup se vypravili jedné dubnové noci a patřičně se na to vybavili. S sebou měli hever, aby se dostali do přízemního bytu přes zamřížovaný balkon. Uvnitř bytu pak odcizili různou elektroniku, alkohol, domácí elektrospotřebiče, kosmetiku, ložní prádlo, oděvy, DVD a další věci, vše v celkové hodnotě 236 tisíc korun. Lup pak zabalili do dek a prostěradla a z bytu odešli stejnou cestou, kudy přišli. S lupem poté odjeli taxíkem do svých domovů. Kořist si podělili. Část lupu údajně prodali neznámým osobám a něco zajistili policisté při domovních prohlídkách. Policie zatím obvinila dva z trojlístku zlodějů. Pro trestné činy krádeže vloupáním a porušování domovní svobody stíhá policejní komisař muže ve věku 24 a 25 let. Třetí komplic je v současné době mimo republiku a stíhání ho též nemine. Dvojice obviněných nekradla poprvé. Za majetkové delikty byli oba stíhaní již odsouzeni nepodmíněnými tresty. Ty vykonali shodně v loňském roce.


 

Díky zlodějům nešla čtyři dny televize

Peníze si hodlali opatřit nezákonným způsobem dva chytráci z jedné obce na Mostecku. Vydali se krást barevné kovy. V měsíci dubnu v odpoledních hodinách vnikli dva muži ve věku 27 a 24 let sklepním oknem do suterénu obytného domu. Tam pak odřízli téměř 40 metrů koaxiálního kabelu. Před domem poté kabel společnými silami nasekali na malé kusy, které si uložili do batohů. Následně nasedli na jízdní kola a vyjeli za obec na polní cestu, kde kabely vypálili. Takto upravené barevné kovy zpeněžili v jedné obci na Lounsku, kde lup prodali do sběrny druhotných surovin. Odcizením kabelů došlo k výpadku televizního signálu a 270 domácností v obci nemohlo po čtyři dny sledovat televizní vysílání. Poškozená organizace vyčíslila hmotnou škodu předběžně na částku 6 000 korun. Policejní komisař muže z Mostecka obvinil z přečinů krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.


 

Kontejner někdo zapálil

Zatím neznámý pachatel včera ve večerních hodinách zapálil plastový kontejner. Nádoba na odpadky z plastu začala hořet krátce před 22. hodinou poblíž centra Mostu. Požár byl oznámen na linku 112 náhodným občanem, který si ohně všiml. Na místo dorazili hasiči mosteckého hasičského záchranného sboru a plameny uhasili. Poškozené firmě vznikla hmotná škoda ve výši 4 000 korun. Případ nyní vyšetřuje mostecká policie a po žháři pátrá.


 

Z garáže zmizely kolečkové brusle

Policisté z obvodního oddělení Policie ČR vyšetřují od úterka případ krádeže vloupáním do garáže na sídlišti Severní v Mostě. Neznámý poberta zřejmě v nočních hodinách vnikl násilím do garáže. Uvnitř pak odcizil dva páry kolečkových bruslí. Poškozený majitel vloupání odhalil v pondělí večer a hmotnou škodu odhadl na částku 15 tisíc korun.


 

Lapka ženu připravil o kabelku

Šedesátiletou ženu včera okradl v Mostě neznámý mladík. Žena šla ulicí Jana Palacha na procházku a v ruce držela svou kabelku. Náhle k ní přiběhl asi šestnáctiletý mladík v hnědém tričku a žlutohnědých kraťasech a kabelku jí z ruky vytrhl. Žena na něj volala, aby jí věc vrátil, mladík však utíkal směrem do ulice Topolová k budově střední průmyslové školy, kde se ztratil z dohledu. Poškozená při okradení neutrpěla zranění. Přišla však o doklady, klíče, mobilní telefon a další věci, vše v celkové hodnotě 1 500 korun. Případ krádeže na osobě nyní vyšetřují policisté obvodního oddělení Most – Zahradní a po mladíkovi pátrají.


 

Řidička přišla o auto během 15 minut

O své motorové vozidlo přišla tento týden jedna motoristka. Ta osobní automobil tovární značky Ford Fiesta stříbrné barvy včera dopoledne zaparkovala v ulici ČSA v Mostě poblíž prodejny Gigantextil. Když chtěla s autem asi za čtvrt hodiny odjet, nevěřila svým očím. Vozidlo v ulici nestálo. Krádež svého vozu nahlásila ihned mostecké policii, která po něm vyhlásila celostátní pátrání.


 

Na Černém vrchu se kradla nafta

Levné pohonné látky se rozhodl pořídit dosud neznámý šikula. Ten v tomto měsíci vnikl do těžebního prostoru v lokalitě Černý vrch a tam z volně přístupného pásového dozéru odčerpal šedesát litrů motorové nafty. Asi mu to nestačilo, protože se vloupal i do pásového rypadla, ze kterého zmizelo sto litrů nafty. Poškozená firma vyčíslila škodu na částku 5 500 korun a případ krádeže ohlásila obrnickým policistům, kteří se nyní krádeží pohonných hmot zabývají.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 26. května 2011

vytisknout  e-mailem