Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na lup vzali nezletilého

CHOMUTOV - Svůj majetek ubránil, Kradl u příbuzných... 

Na lup vzali nezletilého
Poblíž Otvic na Chomutovsku se pokusila dvojice 20letých mladíků z Jirkova vloupat do objektu Českých drah. Nebyli však sami, společnost jim tentokrát dělal i 14letý nezletilec. Přítomnost policejní hlídky je jistě překvapila, nestačili ani z místa zmizet. Byli proto všichni  zadrženi a převezeni na útvar. Odtud starší odcházeli s obviněním z pokusu krádeže, mladší pak v doprovodu otce. Vyšetřování případu nadále pokračuje.
 
Svůj majetek ubránil
U lékaře na ošetření skončil majitel osobního vozidla Opel Corsa. Auto ponechal zaparkované na chomutovském sídlišti a tady se do něj vloupal 26letý muž. Jistě byl překvapen, když se na místě objevil majitel, ale netrvalo dlouho a zaútočil na něj šroubovákem, který držel v ruce. Zranění bylo naštěstí pouze lehké, bez pracovní neschopnosti. I tak byl pachatel obviněn policejním komisařem z pokusu krádeže a těžkého ublížení na zdraví.
 
Kradl u příbuzných
59letý muž z Karlových Varů se vydal na návštěvu příbuzných do Vejprt. Využil skutečnosti, že nikdo není doma a odcizil porcelán, broušené sklo a obrazy. Jelikož se jednalo o originály přesáhla škoda jeden milion korun. Za uvedenou krádež může soud poslat pachatele až na osm let do vězení.  
 
Přišel o kolo
O jízdní kolo za 15 tisíc korun přišel muž z Chomutova. Ponechal ho odstavené na chodbě panelového domu ve středu města a kolo zmizelo. Zloděj měl práci usnadněnou, protože nemusel překonávat zámek ani jiné zabezpečení. Po totožnosti pachatele pátrají policisté.
 
Chomutov 6.dubna 2010

vytisknout  e-mailem